Συνεννόηση και ενημέρωση ζητούν οι επιχειρηματίες για το έργο στην Ελ. Βενιζέλου

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις προτάσεις αλλά και τις ανησυχίες τους για το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου από το κατάστημα Τζωράκης έως και το Γιόφυρο επιθυμούν οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Μάλιστα έχουν μαζέψει υπογραφές και θα της καταθέσουν μαζί με επιστολή που σας παραθέτουμε στη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου ζητώντας συνάντηση με αντιπροσωπεία τους, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι είναι υπέρ της εκτέλεσης του έργου και θέλουν να συνδράμουν στην ομαλή εκτέλεση του.

Δείτε τι αναφέρει η επιστολή των ιδιοκτητών επιχειρήσεων:

Νέα μελέτη διαπλάτυνσης και διαμόρφωσης μέρος της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Η περίπτωση της περιοχής Αγία Μαρίνα (Τσαλικάκι )

Παρέμβαση πολιτών, επιχειρήσεων , ιδιοκτητών σε μια διαβούλευση που δεν έγινε ποτέ , αλλά σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα γίνει μόνο για το κομμάτι της Ελευθερίου Βενιζέλου που βρίσκεται στο Γάζι .

Όλοι εμείς , που έχουμε έννομο συμφέρον από τα νέα δεδομένα που η νέα μελέτη βάζει , όπως έχει

ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου ζητάμε τη δυνατότητα της παρέμβασης με προτάσεις για ένα δρόμο που θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τις επιχειρήσεις μας και κατ΄ επέκταση τις ζωές μας .

Τι πρέπει να έχει ένας δρόμος κεντρικής κυκλοφορίας κατά τη γνώμη μας :

  1. Να παρέχει ασφάλεια και λειτουργικότητα για τους οδηγούς οχημάτων
  2. Να παρέχει ασφάλεια και διευκόλυνση στη μετακίνηση των πεζών προς όλες τις κατευθύνσεις
  •   Να δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στις επιχειρήσεις της περιοχής και στα σπίτια τους είτε πεζοί είτε με μέσο μεταφοράς

Με τη μελέτη που ανακοινώθηκε θεωρούμε ότι τα παραπάνω δεν διασφαλίζονται , διότι :

Α) Ένας ποδηλατόδρομος που θα ξεκινάει από τη μέση της Ελευθερίου Βενιζέλου (στη συμβολή των οδών Ελ Γκρέκο – Ελευθερίου Βενιζέλου ) και θα σταματάει στην ένωση των οδών 62 Μαρτύρων – Ελευθερίου Βενιζέλου (τυπικά όρια δήμων Μαλεβιζίου- Ηρακλείου ) δεν έχει κανένα όφελος για κανέναν , ούτε καν για τους ποδηλάτες

(Στη Θεσσαλονίκη όπου έκαναν κάτι αντίστοιχο σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας , μετά από μερικούς μήνες , το ξήλωσε η δημοτική αρχή για το λόγο ότι δημιουργούσε πρόβλημα στη πρόσβαση των πολιτών στις επιχειρήσεις )

Β) Η οδός 16 Μαρτύρων , που είναι κομβικό σημείο ένωσης της Αγίας Μαρίνας με το Γάζι και το Ηράκλειο θεωρούμε ότι πρέπει να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο , ώστε να είναι ασφαλής και η είσοδος και η έξοδος από αυτή και όχι να κλείσει η πρόσβαση από το Ηράκλειο .

Γ) Η χρήση διαζωμάτων σε κεντρικό δρόμο πρέπει να ακολουθήσει τη φιλοσοφία της λεωφόρου 62 Μαρτύρων , που είναι κεντρικός δρόμος του Ηρακλείου , γεμάτος επιχειρήσεις , δηλαδή , με πολλά ανοίγματα για τους πεζούς και χαμηλά διαζώματα .

Δ) Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων να είναι τέτοια , ώστε να δημιουργείται η δυνατότητα της στάσης των οχημάτων στις επιχειρήσεις της περιοχής , χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στη κυκλοφορία.

Ζητάμε από το Δήμο Μαλεβιζίου :

Να παρθούν υπόψιν τα παραπάνω , να μη γίνει ο ποδηλατόδρομος στην λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου και προτείνουμε , με μια ολοκληρωμένη παρέμβαση , μαζί με πεζόδρομο (όπως είχε ξεκινήσει η συζήτηση με τους κρατικούς φορείς ) να γίνει ο ποδηλατόδρομος στην Αμμουδάρα ,από το Ηράκλειο μέχρι και τον Αλμυρό .

Ένα πραγματικά τεράστιο αναπτυξιακό έργο για τη περιοχή μας , με πολλαπλά οφέλη για όλους και για τη καλή ποιότητα ζωής των πολιτών .

Η Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου είναι ένας δρόμος με χιλιάδες διερχόμενα αυτοκίνητα ημερησίως , και πολλές επιχειρήσεις , όπου ο ποδηλάτης πρέπει να περνάει μπροστά από αυτές , μαζί με τα διερχόμενα αυτοκίνητα , εκτός κι αν προτείνετε το κλείσιμο των επιχειρήσεων στη περιοχή , για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου .

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να παρθούν όλα τα μέτρα με σωστό συντονισμό , ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε σπίτια και επιχειρήσεις τη περίοδο των έργων και φυσικά με το λιγότερο δυνατό χρόνο υλοποίησης τους .

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...