Τσεκάρεις διαρκώς το κινητό; Έτσι θα το σταματήσεις

Petite Perle 300×250

Το κινητό αποτελεί την προέκταση του χεριού μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περιορίσουμε την συνήθεια να το τσεκάρουμε διαρκώς.

Μια σειρά από εφαρμογές μπορεί να σας ενημερώσει για τα επίπεδα δραστηριότητας στο κινητό σας, πόσο χρόνο δηλαδή περνάτε κοιτάζοντας την οθόνη, απαντώντας σε μηνύματα και σχολιάζοντας σε post φίλων. Εάν αισθάνεστε ότι περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά από το κινητό ή εάν τα.. νούμερα σας αποκαλύπτουν ότι το κάνετε, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να καταφέρετε να το μειώσετε.

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις

Είναι ευκολότερο να αγνοήσετε το τηλέφωνό σας εάν δεν ακούγεται κάθε δευτερόλεπτο ο ήχος μιας ενημέρωσης από κάποιο μήνυμα, email ή κάποιο σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα θα βρίσκονται εκεί, αφού ολοκληρώσετε όλα όσα πρέπει να κάνετε.

Εάν νιώθετε ανήσυχοι, τότε μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόνο από συγκεκριμένα άτομα, όπως ο σύντροφός σας ή τα παιδιά.

Βάλτε ένα λαστιχάκι στο κινητό

Είναι μια μικρή υπενθύμιση, ώστε να απενεργοποιήσετε το τμήμα του εγκεφάλου σας για να μην κάνετε πράγματα χωρίς να σκέφτεστε. Δοκιμάστε το λαστιχάκι να είναι έντονου χρώματος, προκειμένου να σας τραβά την προσοχή και να μην μπαίνετε αυθόρμητα στα μηνύματα ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναρωτηθείτε την στιγμή που αγγίζετε το κινητό σας τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε κι αν προέχει.

Γυρίστε στο κλασικό ξυπνητήρι

Όταν χρησιμοποιείτε το ξυπνητήρι του τηλεφώνου σας για να ξυπνήσετε το πρωί, είναι πιο πιθανό να ελέγξετε το email, τα μηνύματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με την χρήση ενός συμβατικού ρολογιού, μπορείτε να ξυπνήσετε δίχως να χρησιμοποιείτε το κινητό σας.

Άλλες ιδέες περιλαμβάνουν τη φόρτιση τη νύχτα σε άλλο δωμάτιο και τον καθορισμό συγκεκριμένης ώρας για να το κοιτάξετε το πρωί.

Χρόνος χωρίς κινητό

Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς το τηλέφωνό σας έστω και για μια μέρα, δοκιμάστε να αφιερώσετε μερικές ώρες σε δραστηριότητες που πραγματικά σας διασκεδάζουν, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κινητό ή ψηφιακές συσκευές.

Αυτό μπορεί να είναι περίπου μία ώρα κάθε βράδυ πριν από το δείπνο ή κάθε Κυριακή απόγευμα. Πηγαίνετε για μια βόλτα, ή παίξτε χαρτιά ή επιτραπέζιο παιχνίδι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ