«Βαθύ κόκκινο» και νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα στα Ανώγεια

Petite Perle 300×250

Σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο δήμος Ανωγείων όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κατάσταση στα Ανώγεια είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη με την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς μέσα σε δύο μέρες τα κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Ανωγείων διπλασιάστηκαν.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς ο 14ήμερος δείκτης του μέσου όρου κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στον δήμο Ανωγείων έφτασε το 588, όταν το όριο συναγερμού του ευρωπαϊκού ECDC είναι το 150.

Η ισχύς των μέτρων ξεκινά στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου και προβλέπεται κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19.00 εως τις 06.00 το πρωί αλλά και αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχοςΑνωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης τα μέτρα είναι απόλυτα δικαιολογημένα λόγω της δύσκολης κατάστασης στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πολλά σχολικά τμήματα βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω των πολλών κρουσμάτων ενώ αρκετοί  γονείς δεν έστελναν προληπτικά τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης.

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στα Ανώγεια :

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19.00 έως τις 06.00 το πρωί.

Yποχρεωτική είναι η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Aναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών (πλην των κηδειών) στους χώρους λατρείας γίνεται χωρίς την παρουσία πιστών.

Ο υπόλοιπος νομός Ρεθύμνου παραμένει στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού όπου ισχύουν τα  εξής μέτρα:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια

Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών

Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away

Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Συναγερμός για Ρέθυμνο και Χανιά

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ιικό φορτίο, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στην περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (ιδιαίτερα στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης), στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (και ιδιαίτερα στο δήμο Αλεξάνδρειας), καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή των κατοίκων στις περιοχές αυτές, καθώς όπως είπε οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους καθώς και των 7 ημερών, σιγά-σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το επίπεδο του συναγερμού. Στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ