Βενιζέλειο: Τι έδειξε η ιχνηλάτηση για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική

Petite Perle 300×250

Κλειστή η κλινική μέχρι τις 11 Μαρτίου προκειμένου να υπάρξει απολύμανση, ιχνηλάτηση και επαναλαμβανόμενα covid τεστ σε προσωπικό και νοσηλευόμενους

Η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας, αναφέρει η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου  με αφορμή τα κρούσματα που εντοπίστηκαν. 

Οι ασθενείς της Αιματολογικής Κλινικής του Βενιζελείου, όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, μεταφέρθηκαν στο ΠαΓΝΗ για νοσηλεία μέχρι τις 11 Μαρτίου .

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν κρούσματα σε ασθενείς και  νοσηλεύτριες, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους.

Η λειτουργία της Αιματολογικής κλινικής του Βενιζελειου νοσοκομείου έχει ανεστάλη ενώ ακολούθησε απολύμανση στους χώρους.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Βενιζέλειου

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζελειο-Πανάνειο», η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας. 

Γενικά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της λοίμωξης από προσωπικό του νοσοκομείου μας σε ασθενή και ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον καθώς λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας προσφέρει με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς και λαμβάνει
απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ασθενών και την παροχή ασφαλούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου μας συνεχίζεται κανονικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού μας με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης».

Σημειώνεται ότι το Βενιζέλειο δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση σε όλη την Κρήτη ως προς τις νοσηλείες κορωνοϊού .

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ