Λύτρωσε ο Μπενζεμά στο τέλος την Ρεάλ Μαδρίτης σε 1-1 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης

Petite Perle 300×250

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στο ντέρμπι μέχρι το 88' τότε που ο Καρίμ Μπενζεμά με πλασέ κέρδισε τον Όμπλακ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Το παιχνίδι που όλοι περίμεναν στην Ισπανία. Η μονομαχία που εν πολλοίς θα κρίνει την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης. Το ντέρμπι που κερδίζει όλα τα βλέμματα στην 26η αγωνιστική της Λα Λίγκα. Οι «Ροχιμπλάνκος» όντας πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα ήθελαν να κάνουν ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα τους για τον τίτλο. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ζιντάν έπαιζε ένα από τα τελευταία χαρτιά της επιδιώκοντας την επιστροφή της στη μάχη της κορυφής.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε όπως όλοι περίμεναν. Ένταση, δυνατές μονομαχίες και ρυθμός με τη μπάλα πάνω κάτω.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μόλις στο 15′ ευτύχησε να προηγηθεί βάζοντας ουσιαστικά φωτιά στο ντέρμπι. Ο Μάρκος Γιορέντε βγήκε με ορμή στην αντεπίθεση. Την κατάλληλη στιγμή ο Ισπανός πάσαρε στον Σουάρες. Ο φορ της Ατλέτικο βρέθηκε σε θέση βολής και δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Κοίταξε τέρμα και με ψύχραιμο τελείωμα κέρδισε τον Τιμπό Κουρτουά γράφοντας το 1-0.

Το γκολ του Ουρουγουανού έφερε δικαιολογημένα τη Ρεάλ Μαδρίτης σε θέση… αντεπίθεσης. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν άμεσα την ισοφάριση «χτυπώντας» με τους Μπενζεμά και Κρόος. Η αμυντική γραμμή της Ατλέτικο Μαδρίτης άντεξε την πίεση βγάζοντας… καθαρό. Η «Βασίλισσα» θα μπορούσε να βρει την μεγάλη ευκαιρία όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης την αρνήθηκε. Ο Φελίπε στο 42′ φαίνεται να ακουμπά τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο άρχοντας της αναμέτρησης είδε τη φάση διεξοδικά μέσω του VAR δείχνοντας στο τέλος τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Ο Μπενζεμά τιμώρησε στο τέλος την Ατλέτικο

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε ακόμη περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν το 1-1 αφήνοντας αρκετούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Η Ατλέτικο έπαιξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και δεν ήταν λίγες οι φορές που κατάφερε να πατήσει την περιοχή του Κουρτουά. Τόσο όμως ο Σουάρες όσο ο Κορέα δεν μπόρεσαν να σημαδέψουν σωστά.

Ο Ζιντάν προσπάθησε να ανακατέψει τη τράπουλα περνώντας τον Βαλβέρδε στον αγωνιστικό χώρο. Ο ταλαντούχος μέσος μάλιστα στο 71′ είχε μια σημαντική ευκαιρία. Το δυνατό σουτ που επιχείρησε ωστόσο βρήκε σε ετοιμότητα τον Όμπλακ. Στο 80′ ήταν η σειρά του Καρίμ Μπενζεμά να δεχθεί το πολλαπλό στοπ του Σλοβένου τερματοφύλακα. Μία διπλή προσπάθεια σε χαμένο τετ α τετ και μία ένα λεπτό αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο επιμένων τις περισσότερες φορές ανταμείβεται. Έτσι και με τη Ρεάλ Μαδρίτης με τη «Βασίλισσα» να φθάνει τελικά στην ισοφάριση στο 88′ χάρις το εύστοχο κοντινό πλασέ του Μπενζεμά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ