Έκτακτα μέτρα στο Βενιζέλειο – Αναστέλλονται εξωτερικά ιατρεία και τακτικά χειρουργεία μέχρι την Παρασκευή

Petite Perle 300×250

Μετά τον «συναγερμό» που σήμανε εξ αιτίας του εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού στην Καρδιολογική Κλινική

Την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων αποφάσισε η Διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, μετά τον εντοπισμό και νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, αυτήν την φορά στην Καρδιολογική Κλινική του Ιδρύματος με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να σημάνει «συναγερμός» στο νοσοκομείο.

Στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με την συμμετοχή εκπροσώπων των ιατρικών υπηρεσιών, υγειονομικών και των συντονιστών για τον Covid-19, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των εξωτερικών ιατρείων, πρωινών και απογευματινών καθώς και των τακτικών χειρουργείων, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες απολύμανσης όλων των χώρων στους οποίους τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν βρεθεί.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ,ο  Διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Τερζάκης, "πρόκειται για 4 νέα κρούσματα που διαγνώστηκαν στην Καρδιολογική και μεταφέρθηκαν στη νέα πτέρυγα covid που "άνοιξε".

Όπως μάλιστα υπογράμμισε ο κ. Τερζάκης όλοι οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι και ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα πάντα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών στην Αιματολογική κλινική του Βενιζελείου,  καταγράφηκε νέα εστία κορωνοϊού στο νοσοκομείο, μετά την Ορθοπεδική και Ογκολογική κλινική όπου είχαν καταγραφεί κρούσματα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα τότε  με τη διοίκηση του νοσοκομείο, 5 ασθενείς της κλινικής και 2 νοσηλεύτριες βρέθηκαν θετικoί στον ιό και σύμφωνα με το διοικητή κ Τερζάκη ένας ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και ένας δεύτερος στην κλινική covid.

Πηγή: neakriti.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ