Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στην ΑΕΚ, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Petite Perle 300×250

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο.

Η Ένωση, που δεν χρειάστηκε να φορτσάρει στο β΄ ημίχρονο έχοντας ήδη την παρακαταθήκη του 2-0 από το πρώτο μέρος, έφτασε τον Άρη στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 48 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Το 4-2-3-1 του Μανόλο Χιμένεθ απέδωσε καρπούς. Οι Γκαρσία, Αλμπάνης έκαναν ό,τι ήθελαν στις άκρες και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα άκρως παραγωγικό ημίχρονο με δύο γκολ, ένα δοκάρι και άλλες δυο κλασικές ευκαιρίες.

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία «χόρεψε» τους αμυντικούς του Απόλλωνα κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρίμ Ανσριφάρντ, που άνοιξε το σκορ.

Στο 25΄ ο Αλμπάνης με ωραία προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Ιρανός φορ της ΑΕΚ νίκησε για δεύτερη φορά τον Βερούλστ, σκοράροντας και τις δύο φορές σε άδεια εστία κι επιστρέφοντας στα γκολ ύστερα από 2 μήνες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Ο Απόλλωνας έμοιαζε να έχει συμβιβαστεί, οι γηπεδούχοι δεν «καίγονταν» να αυξήσουν το σκορ και κάπως έτσι το 2-0 έμεινε ως το τέλος.

Η ομάδα της Ριζούπολης εκμεταλλεύτηκε σ΄ αυτό το διάστημα την αλλαγή στο σχηματισμό της ΑΕΚ (3-4-3) και κυριάρχησε, αλλά χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα, ενώ η ΑΕΚ δεν δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά ύστερα από επτά αγώνες και το 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Κίτρινες: Λαγός, Νταντσένκο, Λιβάι Γκαρσία, Ιωαννίδης

Οι συνθέσεις…

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Νταντσένκο, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες – Σάκχοφ, Σιμάνσκι – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (67' Μαχαίρας), Αλμπάνης (78' Νεντελτσεάρου) – Ανσαριφάρντ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος): Βέρχουλστ – Κάλισιρ 4 (46' Τσαμπούρης), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς (64' Φατιόν) – Λαγός (64' Μαρκ Φερνάντεθ), Σλίβκα (46' Μουνιέ), Κολ, Χουχούμης – Ιωαννίδης – Ντάουντα (79' Μπεντινέλι)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ