Επιστολή Σωκράτη Βαρδάκη στην Υπουργό Παιδείας για τους μαθητές των εσπερινών λυκείων

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Την αγανάκτηση των μαθητών των εσπερινών λυκείων, λόγω της κατάργησης του ποσοστού του 1% για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετέφερε μέσω επιστολής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου η Κυβέρνηση να αφουγκραστεί την αγωνία των μαθητών, σχετικά με την κατάργηση του 1% των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι προέρχονται από τα Εσπερινά Λύκεια, δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.

Η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αγνοώντας πλήρως τον λόγο και τον ρόλο ύπαρξης των Εσπερινών Λυκείων της χώρας έτσι όπως διαμορφώθηκε από το ν. 4547/18 άρθ. 105, επέλεξε να στερήσει το όνειρο και το δικαίωμα στη μόρφωση.

Η Εσπερινή Εκπαίδευση διώκεται, αφανίζεται και εξοβελίζεται, με την εξίσωση της βαθμολογίας ημερήσιων και Εσπερινών Γ.Ε.Λ., η δεύτερη ευκαιρία στη δια βίου μάθηση την οποία το ίδιο το Υπουργείο ευαγγελίζεται.

Αποκλείονται δηλαδή από την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, άνθρωποι που συνειδητά φοιτούν στα εσπερινά Λύκεια. Είναι μαθητές εργαζόμενοι, όπου πραγματικές ανάγκες τους ανάγκασαν να διακόψουν τις εγκύκλιες σπουδές τους σε μικρότερη ηλικία και ενήλικες πια, εργαζόμενοι και συχνά και γονείς, αναζητούν τη δικιά τους ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών τους, για να βελτιώσουν την προσωπική και κοινωνική τους υπόσταση.

Ο κ. Βαρδάκης κάλεσε την Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη της, την επιστολή, που απέστειλε, ομάδα μαθητών Εσπερινών Λυκείων της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και της Κρήτης, προς το υπουργείο και να μεριμνήσει τα δέοντα ώστε να μην αποκλειστούν αυτοί οι μαθητές, από την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια.

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκηκατά την τοποθέτησή τους στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το θέμα: https://youtu.be/pC0FoMoaRio.

Σωκράτης Βαρδάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...