Νέα Σμύρνη:Επεισόδια μετά από ελέγχους-Σοβαρές καταγγελίες για Αστυνομική βία (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Επεισόδια ξέσπασαν στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν ελέγχους για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Εκείνη την ώρα, στην πλατεία βρίσκοταν δεκάδες πολίτες και οικογένειες, οι οποίοι αντέδρασαν και επιτέθηκαν λεκτικά στους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αντέδρασαν βίαια, προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που αντιδρούσαν στον έλεγχο, ενώ ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο, τους αποδοκίμαζε.

Έγιναν συνολικά 11 προσαγωγές ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι γίνεται ΕΔΕ για όσα απεικονίζονται σε βίντεο με βιαιοπραγίες αστυνομικών.

Η εκδοχή της Αστυνομίας με την ανακοίνωσή της:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Η εκδοχή της συλλογικότητας "Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη":

Αντίθετα με τα όσα παρουσιάζουν τα καθεστωτικά μίντια περί δήθεν "ενέδρας κι επίθεσης", σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Σήμερα γύρω στις 15:00, μια οικογένεια με 5 – 6 άτομα αγόρασε καφέ για να κάνει την βόλτα της στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Εμφανίστηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τους γράψουν πρόστιμα. Η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε, ενώ περίοικοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν.

Τότε όσοι βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια δέχτηκαν άγρια βίαιη επίθεση από άλλους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ (10 με 15 μηχανές) που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς καμία αφορμή. Τελικά αποχώρησαν μόνο μετά από διαταγή στον ασύρματο ότι "στο σημείο υπάρχουν παιδιά".

Η καταστολή έχει φύγει από κάθε έλεγχο, ενώ τα κυβερνητικά Fake news προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτές οι εικόνες να γίνουν καθημερινότητα!

Πορεία προς το αστυνομικό τμήμα – Χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια

Στη συνέχεια, πολίτες που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης. Κάτοικοι της περιοχής χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους διαδηλωτές.

Ειδικότερα, περίπου 1.000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κατοίκων σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ