Μαζική συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης

Petite Perle 300×250

Πλήθος κόσμου συμμετέχει σε πορεία στη Νέα Σμύρνη μετά από κάλεσμα κατά της αστυνομικής βίας για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία την περασμένη Κυριακή.

Το κάλεσμα για συγκέντρωση στην περιοχή από διάφορες συλλογικότητες, κατοίκους, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες και φοιτητικούς συλλόγους ήταν για τις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Εκεί οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν, ενώ λίγο μετά τις 18:30 ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. Λίγο πριν τις 19:00 διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στην κάθοδο.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Έξω οι μπάτσοι από τη γειτονιά μας», «Με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία» αλλά και τη λέξη «Πονάω» την οποία έλεγε ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό.

Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛΑΣ έχει διακοπεί από τις 17:00 η κυκλοφορία του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, λόγω της συγκέντρωσης.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Παράλληλα κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Ακρόπολη, Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος και Αγιος Δημήτριος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ