Σωκράτης Βαρδάκης: "Όχι στην υποβάθμιση του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης "

Petite Perle 300×250

Το αίτημα της ακύρωσης των μετακινήσεων υπηρεσιακών στελεχών του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.) Κρήτης και την άμεση ενίσχυση του συγκεκριμένου ελεγκτικού μηχανισμού με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας, φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενιδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Σωματείο, η ίδρυση και η λειτουργία του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης βοήθησε στην καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και συγχρόνως ενίσχυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μετακινήσεις υπηρεσιακών στελεχών του Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης προς άλλες υπηρεσίες με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. 

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του το αίτημα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ