Αλαλούμ με τους δασικούς χάρτες – Μήνυση από αγρότες της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έφερε στο προσκήνιο ντόμινο προβλημάτων που αφορούν στην οριοθέτηση γεωργικών εκτάσεων.

Χαρακτηριστικά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην Κρήτη και έχουν κινητοποιήσει αυτοδιοικητικούς παράγοντες και αγροτικούς φορείς που ζητούν τη διακοπή της ανάρτησης και την αναμόρφωση του δασικού χάρτη για το νησί.

Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο.

«Υπάρχουν μεγάλα λάθη στους δασικούς χάρτες και η διαδικασία των διορθώσεων και των ενστάσεων είναι δύσκολη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ιδιοκτησιακό και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εκτάσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Η ανάρτηση των αναμορφωμένων χαρτών φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα δεκαετιών, με χιλιάδες πολίτες να βλέπουν τις περιουσίες τους να αποτυπώνονται ως δάσος. 

Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα με τους ελαιώνες, οι οποίοι αναπτύχθηκαν ως επί το πλείστον σε περιοχές που είχαν ήδη βλάστηση, με συνέπεια να αποτυπώνονται στους χάρτες ως δάσος, παρότι για 60 χρόνια επιδοτούνταν από το κράτος. 

«Θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην εταιρία που διαμόρφωσε τους δασικούς χάρτες και σε κάθε υπεύθυνο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Θεωρούμε ότι υπάρχουν σκοπιμότητες και οι απαντήσεις από την πολιτεία δεν μας ικανοποιούν», πρόσθεσε ο κ. Ιερωνυμάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ