Νέα Σμύρνη: Πώς συνελήφθη ο ένας από τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού

Petite Perle 300×250

Ο 22χρονος έχασε το πορτοφόλι του στο σημείο και πήγε στην αστυνομία να το δηλώσει – Στα ιχνη του «Ινδιάνου» η ΕΛ.ΑΣ., του ανθρώπου που όρμησε και πέταξε κάτω από το μηχανάκι τον αστυνομικό

Συνελήφθη, λίγες ώρες μετά την ταυτοποίησή του, ένας νεαρός άνδρας που συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας έχασε το πορτοφόλι του στο σημείο της επίθεσης, γεγονός που τον οδήγησε στο μοιραίο λάθος και στη σύλληψή του. Ο 22χρονος πήγε να δηλώσει την απώλειά του, καθώς μέσα σε αυτό βρισκόταν η ταυτότητά του. Οι αστυνομικοί, όμως, είχαν ήδη βρει το πορτοφόλι κι έτσι άρχισαν να του κάνουν ερωτήσεις για το πού βρισκόταν και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο 22χρονος φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις και τότε τον συνέλαβαν, καθώς διαπίστωσαν ότι είχε πάρει μέρος στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Ο νεαρός είναι κάτοικος των νοτίων προαστίων και γνωστός οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μέσω αυτού μπορούν να φτάσουν στον δράστη που φαίνεται στο βίντεο, να τρέχει και να ρίχνει στο έδαφος τον αστυνομικό, λίγο πριν δεχτεί άγρια επίθεση από 70 άτομα.

Η έρευνα για την  εξιχνίαση της υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ χθες στη Νέα Σμύρνη προχωρά βήμα βήμα.

Υπενθυμίζεται πως στα επεισόδια έγιναν 16 συλλήψεις έγιναν συνολικά, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά δέκα.

Ο 22χρονος χούλιγκαν είναι ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες από τα επεισόδια και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού πήραν μέρος περίπου 70 άτομα:  Τον ξυλοκόπησαν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και καδρόνια  και νοσηλεύεται  στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο αστυνομικός φέρει μώλωπες και κακώσεις σε όλο του το σώμα, ωστόσο η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι αυτό που τον έσωσε ήταν το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία το γεγονός πως αυτή τη στιγμή έχει συλληφθεί ένας από τους φερόμενους ως συμμετέχοντες στον ξυλοδαρμό ανοίγει τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης η οποία μέχρι χθες έμοιαζε πολύ δύσκολη. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας  κατά συναυτουργία και ο ρόλος του είναι κομβικός.

Πηγές από την Αστυνομία τόνιζαν νωρίτερα ότι μέσω αυτού μπορούσαν να φτάσουν στον έναν που όπως φαίνεται στα βίντεο, τρέχει και ρίχνει στο έδαφος τον αστυνομικό, ο οποίος στην συνέχεια δέχεται την δολοφονική μανία 70 ατόμων. Αυτόν τον άνδρα ονόμασαν «Ινδιάνο», καθώς ο τρόπος που έδρασε θύμισε τον τρόπο που έριχναν από τα άλογα τους αντιπάλους τους οι αμερικανοί ιθαγενείς. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πηγές από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, πολλοί από τους εμπλεκομένους στον ξυλοδαρμό φαίνεται να ανήκουν είτε σε γνωστές ομάδες χούλιγκαν είτε να έχουν συλληφθεί για την δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Για το λόγο αυτό στην έρευνα μπαίνει και κλιμάκιο του τμήματος αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

Στο σημείο αυτό, αναμένεται να εξεταστεί όλο το διαθέσιμο υλικό, όπως κάμερες από τα δύο drones που κατέγραψαν τα γεγονότα, από το ελικόπτερο που βρέθηκε πάνω από τη Νέα Σμύρνη, εικόνες, βίντεο αλλά και μαρτυρίες που έχει στην διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να φωτιστούν πολλά σημεία της υπόθεσης.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τους 16 συλληφθέντες και τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 9-3-2021 Ανακοίνωσης, από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Επιπρόσθετα προσήχθησαν 11 άτομα.

Τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ