Συνάντηση στον ΟΛΗ με Δημήτρη Κλαράκη και Απόλλωνα Φιλιππή

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνάντηση είχε σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021,η  Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με τον κ. Δημήτρη Κλαράκη, Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑκαι με τον κ.Απόλλωνα Φιλιππή, τ. Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς  και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης αφού τους υποδέχθηκαν και τους καλωσόρισαν, προχώρησαν σε συζήτηση που αφορούσε το σκοπό της επίσκεψής τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκηςπροχώρησε στην ενημέρωση των τρεχουσών εξελίξεων που αφορούν την αξιοποίηση τουΛιμένος Ηρακλείου, με την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, τονίζονταςμάλιστα ότι σεκαμία περίπτωση δεν πρόκειται για πώληση του λιμανιού αλλά για αξιοποίησή του.Μάλιστα τα οφέλη από την αξιοποίηση του λιμένα Ηρακλείου θα επιφέρουν αύξηση θέσεων απασχόλησης, επενδύσεις,  αύξηση του τοπικού  ΑΕΠ και γενικά θα λειτουργήσουν επ΄ωφελείατης τοπικής  και εθνικής  οικονομίας.

Ο Πρόεδρος κ. Βαρδαβάς αναφέρθηκε ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου θα καταστεί ένας αναπτυξιακός πόλος σε τοπικό επίπεδο με πολλαπλά οφέλη και τόνισε με την σειρά του, ότι δεν πρόκειται για πώληση αλλά για μακροπρόθεσμη μίσθωση, με αντάλλαγμα την είσπραξη αντιτίμου και την δέσμευση για την υλοποίηση επενδύσεων.

Έμφαση δόθηκε και στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, για πιθανή παραχώρηση του Ενετικού Λιμένα σε επενδυτές, με την διοίκηση του ΟΛΗ να αποκλείει κάθε σενάριο παραχώρησης του Ενετικού λιμένα Ηρακλείου. Τόσο ο Πρόεδρος του ΟΛΗ  κ. Βαρδαβάς όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παπαδάκης, διαβεβαίωσαν  ότι,  το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τις τεχνικές λεπτομέρειες για την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένα ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης έχει διαβεβαιώσει κατηγορηματικά,  ότι ο Ενετικός Λιμένας δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στην παραχώρηση. 

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...