Νέα Σμύρνη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό στην μηχανή

Petite Perle 300×250

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δυο συλληφθέντων που φέρονται να ενεπλάκησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των δυο συλληφθέντων για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον τους οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή. Έχουν όμως το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Στο μεταξύ, το ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στα επεισόδια καθώς όπως λέει δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη τόνισε ο   30χρονος που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό, το βράδυ της Τρίτης.

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης ανακοίνωσε πως ανέλαβε την υπεράσπιση του 30χρονου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται πως είναι ο άνδρας που «γκρέμισε» τον αστυνομικό από το μηχανάκι, με αποτέλεσμα να δεχθεί άγριο ξυλοδαρμό επί 2,5 λεπτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνηγόρου του 30χρονου

«Το Δικηγορικό μας Γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση 30χρονου ημεδαπού που κατηγορείται (από κοινού με άλλους), για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης (09/03) στην Ν. Σμύρνη.

Η εμπλοκή του προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διευρυνόμενα θλιβερά συμβάντα.

Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

Η απολογία του εντολέα μας έχει ορισθεί για το Σάββατο 13/03 και ώρα 10:00 π.μ., ενώπιον της 13ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ