Το 2027 η κατασκευή για το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Petite Perle 300×250

Όσο είμαστε περιορισμένοι λόγω του κορωνοϊού, ονειρευόμαστε μια διαφυγή, ίσως σε κάποιο τροπικό νησί ή μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μια εταιρεία από την Καλιφόρνια, η Gateway Foundation, έρχεται να διευρύνει τα όνειρά μας, καθώς ανήγγειλε επίσημα την κατασκευή του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου στο…διάστημα, και μάλιστα όχι σε μισό αιώνα από τώρα, αλλά μέχρι το 2027.

Το ξενοδοχείο αυτό θα αποτελείται από 24 διαφορετικές «κάψουλες», συνδεόμενες μεταξύ τους με ανελκυστήρες, και το σύνολο θα μοιάζει με μια ρόδα ποδηλάτου η οποία στριφογυρίζει στους αιθέρες.

Το διαστημικό αυτό οίκημα, με την επωνυμία «Voyager Station», θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2026, με την επιδίωξη να ολοκληρωθεί και να χρησιμοποιηθεί -τουλάχιστον δοκιμαστικά στην αρχή- μόλις ένα χρόνο μετά, το 2027.

Αναπαραστάσεις από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνουν ότι, παρά την ιδιαίτερη τοποθεσία του, δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα από ένα καλό επίγειο κατάλυμα.

Όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση κατασκευής του ξενοδοχείου, ο επικεφαλής μηχανικός, Τιμ Αλατόρε, δήλωσε πως οι σχεδιαστές του βασίζονται στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Η Οδύσσεια του Διαστήματος» όχι ως πρότυπο, αλλά ως αντιπαράδειγμα.

«Νομίζω πως ο στόχος του σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ ήταν να αναδείξει το χάσμα ανάμεσα στην τεχνολογία και την ανθρωπότητα και γι' αυτό δημιούργησε ένα πολύ αποστειρωμένο, καθαρό και «εξωγήινο» περιβάλλον», λέει ο Αλατόρε.

Εν αντιθέσει, ο Αλατόρε και η ομάδα του σκοπεύουν να μεταφέρουν μια «φέτα ζωής» από τη γη στο διάστημα, φτιάχνοντας ένα ξενοδοχείο με ζεστές και φιλόξενες σουίτες, σικάτα καφέ και εστιατόρια.

Μπορεί οι επισκέπτες να βρίσκονται μακριά από τους συνανθρώπους τους, αλλά θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν ένα ανθρώπινο ντους ή γεύμα.

Παρόλα αυτά, σε όλα θα δοθεί μια «έξτρα» διαστημική πινελιά, με τα εστιατόρια του ξενοδοχείου να σερβίρουν, για παράδειγμα, «αποξηραμένο» παγωτό, σε μια προσπάθεια η εμπειρία των διαστημικών τουριστών να προσομοιάζει αυτήν των επαγγελματιών αστροναυτών.

Επιπλέον, οι ειδικοί θα μεριμνήσουν ώστε οι υποδομές να υποστηρίζουν ξεχωριστές δραστηριότητες αθλητισμού και αναψυχής για τους πελάτες, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη βαρύτητας που υπάρχει στο διάστημα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί οι πιθανές τιμές των δωματίων του διαστημικού καταλύματος.

Καθώς, όμως, ο διαστημικός τουρισμός μετατρέπεται σε ολοένα και πιο δημοφιλή εναλλακτική για το μέλλον, πολλές ακόμη εταιρείες σχεδιάζουν την εκπόνηση ταξιδιών στο διάστημα με απλούς πολίτες για επιβάτες.

Μέχρι στιγμής, οι τιμές που ανακοινώνονται από ορισμένες εταιρείες είναι φυσικά αστρονομικές: Η Virgin Galactic, για παράδειγμα, θα προσφέρει ταξίδια για την τιμή των 250.000 δολαρίων ανά άτομο, τουλάχιστον στην αρχή.

Παρόλα αυτά, με το πέρασμα του χρόνου και όπως συμβαίνει παντού, οι τιμές αυτές αναμένεται να αρχίσουν να πέφτουν.

Τουλάχιστον όσον αφορά το Voyager Station, οι κατασκευαστές του ελπίζουν μια μέρα να μετατραπεί σε κάτι πιο προσβάσιμο ή, όπως λένε, στην «Ντίσνεϋλαντ του διαστήματος».

https://www.instagram.com/p/CL9svM7LoOk/?utm_source=ig_embed

ΠΗΓΗ: CNN 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ