Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν μικρά μαγαζιά σε 2 βδομάδες

Petite Perle 300×250

Για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα μέτρα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων και την παράταση των μέτρων ο καθηγητής είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «είχαμε πει ότι ο χειμώνας θα είναι η τελευταία δύσκολη φάση. Είπαμε να κάνουμε ένα πιο σκληρό lockdown και ζητήσαμε από τον κόσμο να το τηρήσει. Δεν έχει, όμως, την αποτελεσματικότητα που θέλαμε».

Όπως εξηγεί «δεν ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα. Δεν μπορώ να πάω 2 χλμ. από το σπίτι μου, μπορώ όμως να πάω σε διαδήλωση. Αντί να μειώσουμε το πρόβλημα το εντείνουμε κάθε μέρα με μια διαδήλωση».

Ένα άλλο πρόβλημα που σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος είναι ότι «υπάρχει ακόμα ποσοστό Ελλήνων που δεν εμβολιάζεται. Το 40% των ανθρώπων άνω των 80 ετών ενώ έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστεί δεν το έχει κάνει».

Στη συνέχεια θέλησε να κάνει μια πρόταση για το άνοιγμα. «Πολύ σύντομα, σε δύο βδομάδες από τώρα, να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις. Όχι τα μεγάλα μαγαζιά, ούτε τα εμπορικά κέντρα. Στα μικρά μαγαζιά δε μπορεί να υπάρξει συνωστισμός».

Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες να κολλήσουμε στο σπίτι φίλων μας που θα βγάλουμε τη μάσκα παρά σε μαγαζί που και εμείς και ο πωλητής φοράμε μάσκα.

Τα σχολεία είπε ότι πρέπει να ανοίξουν σε δεύτερη φάση.

Για το πότε θα εκτονωθεί η κατάσταση ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι, ρεαλιστικά, στις αρχές Απριλίου. «Είναι τόσο μεγάλη η διασπορά και τόσο πλημμελής η εφαρμογή των μέτρων, που δε μπορούμε να έχουμε γρήγορη αποκλιμάκωση.»

Τέλος, για την 25η Μαρτίου σχολίασε ότι «η παρέλαση είναι μια εκδήλωση που δεν πρέπει να επιτραπεί. Μπορούμε να την ονομάσουμε διαδήλωση και να πάμε».

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ