ΛΑΣΥ: Άθλιες και επικίνδυνες για την υγεία των εργαζομένων του ΚΔΑΥ οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας

Petite Perle 300×250

Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, η εργοδοσία προσπαθεί να μεταφέρει το κόστος διενέργειας τεστ στους ίδιους τους εργαζόμενους, «παζαρεύοντας» πόσο από το κόστος θα αναλάβουν, εκβιάζοντας με την απειλή της αναστολής!

Η οργανωμένη παρέμβαση των εργαζομένων μέσα από το σωματείο τους, υποχρέωσε την εργοδοσία να αναλάβει το κόστος στο πρώτο τεστ. Οι επικίνδυνες για τη ζωή και την υγεία των εργαζόμενων μεθοδεύσεις της εργοδοσίας εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση!

Ο Δ. Βρύσαλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον  αντιδήμαρχο καθαριότητας, ζήτησε η δημοτική αρχή να απαιτήσει και να φροντίσει για την τήρηση όλων των ουσιαστικών μέτρων και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων απ' την πλευρά του συνεργάτη της, εργολάβου στο ΚΔΑΥ. Επίσης, μετέφερε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων:

  • Άμεση διενέργεια δωρεάν μοριακού τεστ στο σύνολο των εργαζομένων και τις οικογένειές τους κι επανάληψη εντός 3 ημερών, όπως προβλέπεται. Σταθερά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους.
  • Άμεση απολύμανση του εργοστασίου.
  • Με ευθύνη ΕΟΔΥ-εργοδοσίας-Δήμου, οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ως εργαζόμενοι σε συνθήκες ιδιαίτερα επικίνδυνες και ανθυγιεινές.

Οι εργαζόμενοι, ο ηρακλειώτικος λαός συνολικά, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το πως η εργοδοσία «ξεσαλώνει» αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που της «δώρισαν» σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων για το κέρδος χωρίς να ενδιαφέρεται για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, και με την ανοχή του Δήμου!

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν με κλειστό το στόμα! Η απρόκλητη εργοδοτική ασυδοσία πρέπει να βρει την απάντησή της στην οργανωμένη πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγεία, της ασφάλειας και για δικαιώματα στους χώρους δουλειάς! –

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ