Ξεκινά πάλι το έργο στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας

Petite Perle 300×250

Ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες αναμένονται οι τυπικές εγκρίσεις

Ύστερα από την παύση τριών μηνών μετά τη δεύτερη διακοπή των εργασιών και την  επίσημη παράταση, που είχε πάρει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου για τις  13 Ιουνίου 2021, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργολάβος θα πιάσει ξανά δουλειά τις επόμενες ημέρες.

Οι αρμόδια διεύθυνση του  υπουργείου Υποδομών- Δ14-  ολοκλήρωσε τις έκτακτες μελέτες που απαιτούνταν  στις λωρίδες επιβράδυνσης και επιτάχυνσης για την αντιμετώπιση φαινομένων διάβρωσης, καταπτώσεων, στον κόμβο του ύψους της Αγίας Πελαγίας.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση της  γεωτεχνικής και στατικής μελέτης τοίχων αντιστήριξης για την αποκατάσταση πρανών επιχώματος και της κατολίσθησης υφιστάμενου ορύγματος, που είχα παρατηρηθεί στο ύψος του κόμβο Αγίας Πελαγίας.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό  το κόστος κατασκευής των παραπάνω εργασιών, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε συμπληρωματική σύμβαση.

Πηγές του υπουργείου Υποδομών ανέφεραν στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» ότι σε αυτή τη φάση και μετά την ολοκλήρωση των μελετών σε χρόνο ρεκόρ, απαιτείται η τυπική έγκριση τους, που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, για να πιάσει δουλειά ξανά το εργολάβος, και να ολοκληρώσει το 10% των εργασιών που υπολείπονται για να δοθεί σε κυκλοφορία το δρόμος.

Στόχος είναι το έργο να ξεκινήσει άμεσα και να είναι έτοιμο στις 13 Ιουνίου χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Για το συμπληρωματικό  κόστος των εργασιών υπάρχουν κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι το επιπλέον κόστος δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς ο στόχος είναι το έργο αυτό επιτέλους να ολοκληρωθεί.

Η «Φωνή του Μαλεβιζίου» επικοινώνησε και με τον εργολάβο του έργου που ανέφερε ότι  οι τυπικές εγκρίσεις είναι θέμα ημερών και αναμένει από μέρα σε ημέρα το πράσινο φως για να πιάσουν δουλειά ξανά  τα μηχανήματα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ