Super League: Σήμερα στις 7 μ.μ. όλοι οι αγώνες της 26ης αγωνιστικής

Petite Perle 300×250

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League διεξάγεται σήμερα Κυριακή, την ίδια ώρα (19:00) και κάθε ένα ματς από τα επτά έχει το δικό του ενδιαφέρον.

Φυσικά, η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, με τις δυο ομάδες να «καίγονται» για τρίποντο τόσο για τη δεύτερη θέση όσο και για το πλεονέκτημα στα πλέι-οφ, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον μόνο τέσσερις ομάδες παίρνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εφόσον ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει πολύ από τους διώκτες του και «καλπάζει» για το δεύτερο σερί τίτλο του, τα πλέι-οφ αναμένεται να απασχολήσουν για τα άλλα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια και για το πρεστίζ της δεύτερης θέσης.

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής που πρόκειται να απασχολήσουν για τα πλέι-οφ και τη δεύτερη θέση είναι τέσσερα από τα επτά.

Εκτός του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον αδιάφορο Βόλο, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θέλει από την πλευρά του 1-2 βαθμούς συνολικά για να κλειδώσει την παραμονή, και ο Άρης κοντράρεται στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον ΟΦΗ που «καίγεται» για την παραμονή.

Τις πέντε ομάδες που θα παλέψουν για τα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια (Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός) τις χωρίζουν 6 βαθμοί (48-42), καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόση σημασία έχουν τα κυριακάτικα ματς.

Μια ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ θα βάλει ακόμα περισσότερη «φωτιά» στη «μάχη», ενώ Άρης και ΑΕΚ έχουν μοναδική ευκαιρία να πάρουν νίκες και να ξεφύγουν κάπως από τους υπόλοιπους.

Η «μάχη» της παραμονής

Αν όμως τα πράγματα στα πλέι-οφ έχουν πολύ μέλλον για να ξεκαθαρίσουν, αφού υπάρχουν δέκα αγωνιστικές, έξι ομάδες και μόλις έξι βαθμοί διαφοράς, το τι γίνεται στην «ουρά» απλώς δεν περιγράφεται.

Τέσσερις ομάδες είναι στα όρια της επικίνδυνης ζώνης (ΑΕΛ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία) και άλλη μία (Απόλλων Σμύρνης) βρίσκεται κοντά και η 26η αγωνιστική είτε θα ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα είτε θα τα περιπλέξει.

Όσον αφορά τα ματς που θα απασχολήσουν, αυτά είναι της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό στο Αλκαζάρ, της Λαμίας με τον Ατρόμητο, του Άρη με του ΟΦΗ και φυσικά το κομβικό παιχνίδι της Ριζούπολης ανάμεσα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Παναιτωλικό.

Η ΑΕΛ «καίγεται» για βαθμό ή βαθμούς διότι έχει μείνει στους 16 βαθμούς και θέλει να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στους υπόλοιπους, με τον ΟΦΗ να έχει 19 και τον Παναιτωλικό 20.

Λίγο πιο πάνω είναι με 22 η Λαμία, ενώ ο Απόλλωνας έχει 25 και γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Παράσχος και η ομάδα του πως σε περίπτωση που ηττηθεί από την ομάδα του Αγρινίου θα μπλέξει για τα καλά.

Αν λοιπόν το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ είναι το πιο μεγάλο, αυτό του Απόλλωνα με τον Παναιτωλικό είναι το πιο σημαντικό, διότι διακυβεύονται πολλά και για τις δυο ομάδες.

Μια τελευταία αγωνιστική που και τα 7 παιχνίδια έχουν τεράστια σημασία σχεδόν για όλες τις ομάδες ενόψει πλέι-οφ και πλέι-άουτ, με τους μοναδικούς που μοιάζουν κάπως αδιάφοροι να είναι ο Βόλος, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική της Super League (όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 19.00):

ΑΕΛ-Ολυμπιακός
Λαμία-Ατρόμητος
Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός
Άρης-ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
Βόλος-AEK
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ