Δένδιας: Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές συνομιλίες με καλή πίστη

Petite Perle 300×250

Για τα ελληνοτουρκικά και για τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών, που διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι ο Νίκος Δένδιας.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα «προσέρχεται στις επαφές αυτές με καλή πίστη. Ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση της μόνης διμερούς διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία. Δηλαδή την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επί τη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Πάντως, ο Νίκος Δένδιας παρατήρησε ότι «μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, όσον αφορά την Ελλάδα, θα απαντηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, δια της διπλωματικής οδού».

Παράλληλα, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που θα γίνουν αύριο στην Αθήνα, με τον υπουργό Εξωτερικών να επισημαίνει όπως και στο παρελθόν ότι είναι «πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου, τον κ. Μαβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση για να έχει νόημα, πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ