Κλειστά τα ΚΔΑΠ μέχρι τις 22 Μαρτίου-Τι ισχύει για ΚΔΑΠ-μεΑ και ΚΔΗΦ

Petite Perle 300×250

Παρατείνεται μέχρι τις 22 Μαρτίου η αναστολή λειτουργίας των ΚΔΑΠ σύμφωνα με υπουργική απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα δίνεται παράταση της αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ μέχρι τις 22 Μαρτίου 2021 ώρα 6.00 προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην υπουργική απόφαση δίνονται οδηγίες για τη λειτουργία προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) και Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

Σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

α. Συνέχιση αναστολής λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π)., για το διάστημα έως και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00.

β. Συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους. Επίσης, συνιστάται ο διαχωρισμός παιδιών –ενηλίκων, όπου υφίστανται παράλληλα και οι δύο ηλικιακές ομάδες. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια ) ή χωροταξικός, και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τις σχετικές Εγκυκλίους.

γ. Συνέχιση της λειτουργίας των Kέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τις σχετικές Εγκυκλίους, και παρακαλούνται για τη διενέργεια rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού. Αναφορικά με τα τεστ στους ωφελούμενους, αυτά διενεργούνται στο βαθμό που αυτό καθίσταται εφικτό λόγω της αναπηρίας τους και μόνο εάν δεν τους προκαλείται αναστάτωση (ιδίως σε περιπτώσεις ωφελούμενων με νοητική αναπηρία ή/και Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος).

Στις γεωγραφικές περιοχές όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της εφαρμογής έκτακτων περιοριστικών μέτρων και για το χρονικό διάστημα που ισχύει, η λειτουργία των ανωτέρω δομών προσαρμόζεται ανάλογα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ