Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

Petite Perle 300×250

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας γιορτάζεται κάθε χρόνο την 3η Τρίτη του  Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW). Από ελληνικής πλευράς στον εορτασμό συμμετέχει ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.).

Με αφορμή τον εορτασμό της, ο  Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

Η κοινωνική εργασία είναι μία κατεξοχήν κοινωνική επιστήμη, καθώς επιτελείται μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας και για κοινωνικό όφελος.

«Βασικός σκοπός της κοινωνικής εργασίας είναι να διευκολύνει την κοινωνική ενσωμάτωση περιθωριοποιημένων, αποκλεισμένων και ευάλωτων ατόμων ή ομάδων, που αντιμετωπίζουνπροβλήµατα επιβίωσης, εξαιτίαςπεριστασιακών ή µόνιµων γεγονότων στις συνθήκες ζωής τους.

Η «Ανάδειξη της σημασίας των ανθρωπίνων σχέσεων» είναι το φετινό θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένη την πανδημία του κορωνοϊού και την ανάγκη που προκύπτει για αλληλεγγύη και συνεργασία

Η παρουσία τμημάτων κοινωνικής εργασίας ή μεμονωμένων επιστημόνων σε νοσοκομεία, δομές και υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά σήμερα με τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, οι οποίες επιδεινώνουν την ψυχοκοινωνική κατάσταση όλων μας. Πολύ περισσότερο, για εκείνους των οποίων η υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο,η συμβολή των επιστημόνων μέσω των τμημάτων εργασίας και της παρεχόμενης υποστήριξης στους ίδιους και στις οικογένειές τους είναι μείζονος σημασίας και η λειτουργία τους κοντά στους χώρους νοσηλείας αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα.»

Σωκράτης Βαρδάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ