Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Συντυχάκη Μανώλη σε Μοίρες και Τυμπάκι

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Περιοδεία πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Μάρτη, κλιμάκιο της ΚΟΒ Μεσσαράς της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ σε Μοίρες και Τυμπάκι με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή. Στην περιοδεία συμμετείχε και ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Φαιστού, Ζαχαριουδάκης Γιάννης.

 Σε συζήτηση με τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τις στοχεύσεις της κυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει και που θα οδηγήσει πολλούς παραγωγούς λαϊκών αγορών στην ανεργία. Επισήμανε, ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, βρέθηκε στο πλευρό όλων των βιοπαλαιστών. Διαμόρφωσε αιτήματα για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων τους. Κατέθεσε και πρόταση νόμου για την στήριξη όλων των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου.

Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαιστού, Νικολιδάκη Γρηγόρη και τον αντιδήμαρχο Καργάκη Νίκο, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου, την υποχρηματοδότηση, τις εξελίξεις με την πανδημία,  την πορεία εμβολιασμού στην περιοχή, το λαϊκό εισόδημα.

Ανέδειξε την διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων, στην παράδοση αρμοδιοτήτων του κράτους στους δήμους, χωρίς την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση. Το γεγονός αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, να μετακυλούν οι δήμοι στο λαό,  μια σειρά τέλη και φόρους, τσακίζοντας επιπλέον το ήδη ισχνό λαϊκό εισόδημα. Ενημέρωσε τη δημοτική αρχή για μια σειρά μέτρα και προτάσεις που έχει καταθέσει στη βουλή το ΚΚΕ.

Σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό, ο Μ. Συντυχάκης ανέφερε την πρόταση του ΚΚΕ για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις υγειονομικών, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και το άνοιγμα άμεσα όλων των εμβολιαστικών κέντρων, (πχ Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου), την ανάγκη επίσπευσης του εμβολιασμού, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό καθαριότητας, των σχολικών δομών και του ειδικού δημοτικού σχολείου Πόμπιας, το οποίο ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες λειτουργεί με προσωπικό καθαριότητας για 3 ώρες την ημέρα.

Σε συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, και εκπρόσωπο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, συζητήθηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν στο κόστος παραγωγής, την επιστρεπτέα προκαταβολή, την απλούστευση των διαδικασιών του. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ανέδειξε την αιτία των χρόνιων προβλημάτων του αγροτικού κόσμου που είναι η ίδια η ΕΕ, η οποία θεωρεί τους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας ως διαρθρωτικό πρόβλημα. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα σε αυτές τις συνθήκες για την διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης του εισοδήματος τους. Επιβεβαίωσε την διάθεση και την θέληση του ΚΚΕ να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση και τους κάλεσε να προκαλέσουν την ενεργοποίηση του αγροτικού συλλόγου σε αγωνιστική κατεύθυνση ώστε να αποτελέσει πραγματικό αποκούμπι της αγροτιάς του Τυμπακίου.

Related Articles