Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη για τους δασικούς χάρτες

Petite Perle 300×250

Ξεσηκώνονται σήμερα Τετάρτη οι αγρότες και ιδιοκτήτες γης σε όλη την Κρήτη ενάντια στους δασικούς χάρτες που χαρακτηρίζουν ως δασικές και δημόσιες τεράστιες καλλιεργούμενες, και μη, εκτάσεις στο νησί μας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα υποβληθούν και μηνυτήριες αναφορές ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των λοιπών εισαγγελικών αρχών για το θέμα που έχει προκαλεί αναβρασμό στην ύπαιθρο της Κρήτης.

Οι Κρητικοί ζητούν την άμεση απόσυρση των δασικών χαρτών και την αναμόρφωση τους, αφού προηγηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις για την διασφάλιση των ιδιοκτησιών τους. Προς την κατεύθυνση αυτή δηλώνουν πως καμιά βίαιη και αυταρχική αλλαγή χρήσης της κρητικής γης, με όχημα τους χάρτες, δεν θα γίνει ανεκτή και θα προσκρούσει στο τείχους που ορθώνουν οι πολίτες και οι φορείς του νησιού. 

Στο Ηράκλειο, στις 11 το πρωί θα γίνει στο Παγκρήτιο Στάδιο προσυγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων πολιτών και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου και θα κατατεθούν τα σχετικά υπομνήματα. Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ