Ηράκλειο: Συνελήφθη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Petite Perle 300×250

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκε εγκατεστημένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 7 δενδρύλλια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια και ζυγαριά ακριβείας.

Συνελήφθη, χθές (17.03.2021) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ανωτέρω ημεδαπό κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Ακολούθησε έρευνα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 7 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
  • το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (λαμπτήρες, και σύστημα εξαερισμού)
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • ποσότητα κάνναβης βάρους 43 γραμμαρίων στο στάδιο της αποξήρανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ