Παραφυσική δραστηριότητα: Το παιδί που πέφτει απότομα και το «φάντασμα που το σπρώχνει» (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ένα βίντεο που δείχνει ένα μικρό κοριτσάκι να πέφτει απότομα και προκάλεσε συζητήσεις, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι είναι «ένα φάντασμα που σπρώχνει το παιδί» ανάγκασε τους ειδικούς να βγουν και να απαντήσουν. Αυτό που για ορισμένους ήταν μια… υπερφυσική συνάντηση, για τους ειδικούς δεν ήταν τίποτα το ξεχωριστό.

Στο 5 δευτερολέπτων βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στα social media τον περασμένο μήνα, φαίνεται το μικρό παιδί από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ να περπατά γρήγορα σε ένα δωμάτιο, ενώ η μητέρα της κάθεται στον καναπέ. Ξαφνικά, το μικρό πέφτει απότομα προς τα πίσω.

Προς απογοήτευση ορισμένων, αναλυτές που εξέτασαν το βίντεο δεν διακρίνουν κάποια παραφυσική δραστηριότητα. «Για μένα, φαίνεται ότι το παιδί απλώς πέφτει» δηλώνει ο σκεπτικιστής και επιστημονικός συγγραφέας Μικ Γουέστ στη NY Post. «Όταν κάποιον τον σπρώχνουν η αρχική κίνηση είναι πολύ γρήγορη και οδηγεί σε περιστροφή ή λύγισμα του σώματος στη μέση».

«Δεν υπάρχει ξαφνική κίνηση εδώ. Αντιθέτως, η αρχική κίνηση είναι αργή, χωρίς αντίδραση. Το μικρό απλώς πέφτει από μόνο του», είπε από την πλευρά του ο πρώην προγραμματιστής video games, η ιστοσελίδα του οποίου Metabunk ερευνά και απορρίπτει θεωρίες συνωμοσίας. «Φαίνεται ότι το περπάτημα είναι κάτι νέο και έτσι δεν έχει μάθει ακόμη πώς να διαχειρίζεται την απώλεια της ισορροπίας πολύ καλά».

Και ο video expert Steven Greenstreet υποστηρίζει ότι φαίνεται ότι το παιδί σκόνταψε σε κάτι. «Τα πόδια του παιδιού λίγο πολύ μένουν στο ίδιο σημείο στη διάρκεια της πτώσης», λέει. «Αν την είχαν σπρώξει, τα πόδια θα είχαν μετακινηθεί». Όσο για την ταχύτητα του βίντεο, ο Greenstreet λέει ότι προκαλείται από ένα «χαμηλότερο frame rate».

Ο ίδιος καταλήγει πάντως λέγοντας: «Ένα φάντασμα δεν θα μπορούσε να έχει σπρώξει αυτό το παιδί γιατί τα φαντάσματα δεν είναι αληθινά».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ