Ν. Ηγουμενίδης: Ακατανόητο γιατί παραμένουν ακόμη «κλειστά» εμβολιαστικά κέντρα στο Νομό Ηρακλείου

Petite Perle 300×250


Περιοδεία στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Ηρακλείου πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Σε συνέχεια της επίσκεψης του στο Κέντρο Υγείας Καστελίου, ο Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφθηκε τόσο τα νέα εμβολιαστικά κέντρα που τέθηκαν προσφάτως σε λειτουργία, όσο όμως και τα ακόμη «κλειστά» στο Νομό Ηρακλείου –  παρόλο που είναι και εξοπλισμένα και διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής και ιατρός-καρδιολόγος βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, στο Κέντρο Υγείας Βιάννου και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου που από τις αρχές της εβδομάδας  – μετά από πολύμηνη καθυστέρηση – ξεκίνησαν να εξυπηρετούν πολίτες που είναι η σειρά τους να εμβολιαστούν. Επίσης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μοιρών το οποίο λειτουργεί εδώ και καιρό ως εμβολιαστικό κέντρο.

Ο βουλευτής συνομίλησε με τους διευθυντές των μονάδων υγείας, με τους εργαζόμενους όπως και με πολίτες που είχαν προσέλθει στο προγραμματισμένο ραντεβού, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία του εμβολιασμού.

Με την ευκαιρία συζήτησε με τις μαίες των δομών υγείας το ζήτημα των γυναικολογικών πολυθρόνων, όπου τονίστηκε για μια ακόμη φορά ότι από την πλευρά της Περιφέρειας έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για να καλυφθούν οι ανάγκες των ιατρείων και των δημόσιων δομών. Επίσης, σημειώνεται ότι στην τελευταία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο Νίκος Ηγουμενίδης συζήτησε λεπτομερώς την διασφάλιση από την Περιφέρεια πόρων ύψους 45 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της υγείας στην Κρήτη  – πόροι από τους οποίους μέχρι το 2023 διασφαλίζεται με οικονομική ενίσχυση ύψους 23,5 εκατ. ευρώ η μισθοδοσία του εξειδικευμένου προσωπικού σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές υγείας της Κρήτης.

Εν συνεχεία, ο Νίκος Ηγουμενίδης δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και δομές υγείας που αν και θα έπρεπε να λειτουργούν, και παρόλο που φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και το αναγκαίο προσωπικό, παραμένουν ακόμη… «κλειστές» ως εμβολιαστικά κέντρα. Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας Χάρακα, καθώς και το Κέντρο Υγείας Αγ.Βαρβάρας όπου ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με όλο το προσωπικό.

Με αφορμή τη σημερινή του επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αγ. Βαρβάρας που παραμένει κλειστό, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η πορεία του εμβολιασμού στη χώρα. Είναι θετικό ότι λειτουργούν επιτέλους εμβολιαστικά κέντρα σε περιοχές όπως το Αρκαλοχώρι, η Βιάννος και το Τυμπάκι – περιοχές που οι πολίτες ανέδειξαν ως κεντρικό θέμα από την πρώτη στιγμή και πέτυχαν το αυτονόητο, δηλαδή να τεθούν σε λειτουργία και να μη διανύουν αμέτρητα χιλιόμετρα. Όμως είναι ακατανόητο γιατί ακόμη μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστά εμβολιαστικά κέντρα που έχουν εξοπλισμό, προδιαγραφές, το κατάλληλο προσωπικό, μέχρι και «κρεμασμένη» την σχετική ταμπέλα, όπως θα διαπιστώσει κανείς σε μια επίσκεψη του. Είναι λοιπόν απαίτηση των πολιτών να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία».

Στο ίδιο σημείο ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου σημείωσε την υπεράνθρωπη προσπάθεια που δίνει αυτές τις ώρες το υγειονομικό προσωπικό: «Οι υγειονομικοί δίνουν μια τεράστια προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη συγκυρία. Χρειάζονται ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία. Η Κυβέρνηση αρχικά επεδίωξε απλώς να «χειροκροτήσει» με παλαμάκια ενώ τώρα προχωρά σε διώξεις. Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την δίωξη που υφίστανται συνάδελφοι μας γιατροί, με τελευταία την απόλυση του ιατρού στον Άγιο Σάββα ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε σθεναρά την προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου να επιρρίψει πειθαρχικές ευθύνες στους εργαζόμενους για τα αυξανόμενα κρούσματα covid-19 στο προσωπικό του νοσοκομείου. Είναι μια στιγμή που πρέπει όχι απλώς να προστατευθεί όλο το προσωπικό των δημόσιων δομών, αλλά και να θωρακιστεί αποτελεσματικά. Είναι μια στιγμή που αναδεικνύεται με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να ενισχυθεί στην πράξη και αποτελεσματικά».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ