Ανοιχτός ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Με ανάρτηση της η Ενορία Γαζίου εξηγεί στους πιστούς τα νέα μέτρα που καθορίστηκαν για τη λειτουργία των ναών και ενημερώνει το πρόγραμμα για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τους Χαιρετισμούς της Παναγίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αγαπητοί μου,

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για το προστασία κατά του κορωνοιού, θα είναι ανοιχτοί οι Καθεδρικοί Ναοί του κάθε Δήμου, για:

1) την Κυριακή της Ορθοδοξίας,

2) την ημέρα του Ευαγγελισμού και

3) τους Β Χαιρετισμούς της Παναγίας.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου είναι ο Καθεδρικός Ναός του Δήμου Μαλεβιζίου και έτσι τις ημέρες αυτές θα είναι ανοικτός με την παρουσία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. και λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκα και αποστάσεις).Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα έχετε την δυνατότητα όσοι θέλετε να κοινωνήσετε με σειρά και υπομονή, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας. Καλή δύναμη σε όλους και με το καλό να αξιωθούμε την ελευθερία μας ως άνθρωποι. Καλή συνέχεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής .

Δύο λόγια για την μεγάλη ημέρα την οποία εορτάζουμε αύριο, την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική θριαμβική εορτή, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στη Βασιλεύουσα από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842, οπότε και έπαψε από το γεγονός αυτό ο μακροχρόνιος σάλος που είχε δημιουργηθεί εκ του ζητήματος των εικόνων.

Στην Κωνσταντινούπολη, η αναστήλωση των εικόνων εορτάσθηκε το έτος εκείνο με λαμπρό πανηγυρισμό και λιτανεία με μεγάλη πομπή. Αναθεματίστηκαν οι εικονομάχοι, συλλήβδην οι αιρετικοί και όλοι οι αναθεματισθέντες από τις Οικουμενικές Συνόδους. Στο τέλος μνημονεύθηκαν και όλοι οι «αθλητές» της ευσέβειας και της ορθόδοξης πίστης.

Χρόνια πολλά και καλά σε όλο τον κόσμο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ