ΗΠΑ: Η Moderna ξεκίνησε μια κλινική μελέτη του εμβολίου mRNA που ανέπτυξε σε βρέφη και παιδιά

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Στη δοκιμή σχεδιάζεται να συμμετάσχουν 6.750 παιδιά στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία θα λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου mRNA-1273 με μεσοδιάστημα 28 ημερών.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου mRNA που ανέπτυξε κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 12 ετών.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στη δοκιμή σχεδιάζεται να συμμετάσχουν 6.750 παιδιά στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία θα λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου mRNA-1273 με μεσοδιάστημα 28 ημερών.

Σε ξεχωριστή κλινική μελέτη που άρχισε τον Δεκέμβριο, το εμβόλιο δοκιμάζεται σε εφήβους 12-18 ετών, αναφέρει το Reuters.

Το εμβόλιο έχει ήδη λάβει έγκριση για χρήση σε ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Η νέα μελέτη σε παιδιά διενεργείται σε συνεργασία με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και την Αρχή Έρευνας Προηγμένης Βιοϊατρικής και Ανάπτυξης (BARDA).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Φάσης ΙΙΙ των δοκιμών σε ενήλικες, το εμβόλιο της Moderna προσφέρει αποτελεσματικότητα 94% στην πρόληψη της μέτριας έως σοβαρής Covid-19.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...