Με 0-0 στο Βόλο ξεκίνησε τα Play Out ο ΟΦΗ

Petite Perle 300×250

Ο ΟΦΗ παρουσιάζοντας καλή εικόνα αμυντικά, αλλά πολλά… κενά στο επιθετικό κομμάτι, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Πανθεσσαλικό κόντρα στο Βόλο με 0-0 στην πρεμιέρα των Play Out.

Ο Νίκος Νιόπλιας με τις απουσίες που είχε σε ένα ακόμα παιχνίδι βασικών ποδοσφαιριστών αναγκάστηκε ξανά να αλλάξει το σύστημα στην ομάδα ξεκινώντας έτσι με 5-4-1, όπου στην επίθεση γινόταν 3-4-3, έχοντας νέα πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Βάτερμαν,  ενώ τριάδα στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Βούρος, Διαμαντής και Μαρινάκης. Δεξιά στην άμυνα ξεκίνησε ο Ουές, ενώ αριστερά ο Λυμπεράκης. Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Στάικος, Μεγιάδο, Σαρδινέρο, Στάρτζεον και στην κορυφή της επίθεσης ο Καστάνιος.

Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο ΟΦΗ και Βόλος κοιτούσαν περισσότερο την αμυντική τους λειτουργία για να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη μιας και ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα βαρύς λόγω της βροχής.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ήταν διαβασμένη αμυντικά και απέφευγε τα λάθη αλλά και τις ευκαιρίες από τον Βόλο, ωστόσο οι απουσίες Νέιρα, Ντε Γκούζμαν εμπόδιζε την μεσαία γραμμή του ΟΦΗ να βγάλει κάποια αξιόλογη φάση στα καρέ του αντιπάλου. Η μοναδική ευκαιρία πάντως που μπορεί να καταγραφεί στο πρώτο μέρος ήταν αυτό το σουτ του Στάρτζεον στο 45′ μετά την κόντρα επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο αποφασιστικά, δημιούργησε πίεση ψηλά για τους αμυντικούς του Βόλου, με τον Καστάνιος να χάνει μια ευκαιρία στο 52′ όταν ο Λυμπεράκης έβγαλε σέντρα με τον Ολλανδό να σημαδεύει το δοκάρι, όμως ήταν εκτεθειμένος.

Η συνέχεια της αναμέτρησης ήταν ανάλογη με το πρώτο ημίχρονο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν απείλησαν την αντίπαλη εστία, μιας και στην μεσαία γραμμή γινόταν το ένα λάθος μετά το άλλο. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, ο ΟΦΗ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το… διπλό από τον Βόλο και πλέον το παιχνίδι με τον ΠΑΣ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη.

Βόλος: Κλέιμαν, Μήτογλου, Γκρίλο, Σέρτζιο Σάντζες, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Δουβίκας, Νίνης, Μαρτίνες, Περέα.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Διαμαντής, Μαρινάκης, Ουές, Λυμπεράκης, Μεγιάδο, Στάικος, Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Καστάνιος

Ν. Νιόπλιας: «Θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια ο βαθμός»

Για την άμυνα του ΟΦΗ που ήταν σε καλή κατάσταση αλλά και τον βαθμό που θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα στάθηκε ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

Συγκεκριμένα ανέφερε: ""Ήταν παιχνίδι του λάθους. Όποια ομάδα έκανε το λάθος θα έχανε. Προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες και δεν κάναμε κάτι πολύ καλό, κάναμε όμως κάτι που θα μας δώσει ώθηση για το επόμενο παιχνίδι.  Όταν χτίζεις ένα σπίτι χτίζεις τα θεμέλια έτσι και στο ποδόσφαιρο πρώτα χτίζεις την άμυνα που σου δίνει αυτοπεποίθηση και σήμερα ήμασταν καλοί. Δεν δεχτήκαμε και σουτ. Παίζεις άμυνα για να μπορείς να βγεις στην αντεπίθεση, προσπαθήσαμε να το κάνουμε, όμως το παιχνίδι δεν ήταν για ποιοτικό ποδόσφαιρο".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ