Αλλαγή σχεδίων: Με τηλεδιάσκεψη τελικά η Σύνοδος Κορυφής στις 25 Μαρτίου

Petite Perle 300×250

Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου και όχι με φυσική παρουσία όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ανέφερε το πρωί της Κυριακής εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Ο Πρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Συμβουλίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου μετά την αύξηση κρουσμάτων COVID19 στα κράτη μέλη. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους ηγέτες» σημείωσε ο Μπάρεντ Λέιντς.

Παρά το γεγονός ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προβλήματα και ο περιορισμένος αριθμός διαθέσιμος δόσεων έχουν ως αποτέλεσμα η διαδικασία να εξελίσσεται αργά και το νέο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε άνοδο στις περισσότερες χώρες.

Η Ευρώπη έγινε την Παρασκευή η πρώτη περιοχή στον κόσμο που ξεπέρασε τους 1.000.000 θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό, καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες παραλλαγές του ιού που προκαλεί ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων το οποίο μπορεί και πάλι να κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Από την έναρξη της πανδημίας, τουλάχιστον 37.221.978 μολύνσεις και 1.000.062 εκατομμύρια θάνατοι αναφέρθηκαν στην ευρωπαϊκή περιοχή, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Reuters.

Η περιοχή, η οποία περιλαμβάνει 51 χώρες, καταγράφει το 35,5% των παγκόσμιων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 και το 30,5% των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο. Η περιοχή περιλαμβάνει τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ