Λύγισε στον τελικό του Ακαπούλκο ο Τσιτσιπάς – Ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Ζβέρεφ

Petite Perle 300×250

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο στο τουρνουά του Ακαπούλκο, καθώς γνώρισε την ήττα με 6-4, 7-6 (3) την Κυριακή από τον Σάσα Ζβέρεφ στον τελικό του Mexican Open.

Αυτός ήταν ο όγδοος χαμένος τελικός (με έξι από αυτούς τελικούς στην κατηγορία ATP 500), για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος απέτυχε να πάρει τον έκτο τίτλο της καριέρας του, βλέποντας παράλληλα να σταματά το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών που είχε απέναντι στον Γερμανό.

Απίστευτη εξέλιξη είχε το πρώτο σετ του τελικού. Ο Στέφανος μπήκε καλά στο παιχνίδι και παίζοντας με αυτοπεποίθηση, έκανε break με το… καλημέρα (2-0). Μάλιστα βρέθηκε να προηγείται με 4-1 games και 40-15, ενώ είχε στη συνέχεια και ένα ακόμα μπρέικ πόιντ.

Η πλάστιγγα του σετ έδειχνε να έχει γείρει προς το μέρος του Έλληνα τενίστα, ωστόσο δυστυχώς στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Ο «Στεφ» ήταν λες και… εξαφανίστηκε από το κορτ και, με τον Ζβέρεφ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και να κατακτά τα πέντε επόμενα games, το πρώτο σετ κατέληξε στον Γερμανό με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν άκρως ανταγωνιστικό, με τον Ζβέρεφ, ωστόσο, να δείχνει πιο κοντά στην κατάκτησή του.

Μετά από δύο χαμένα μπρέικ πόιντ, σημείωσε το πολυπόθητο μπρέικ στο ένατο γκέιμ (5-4) και πήρε τις μπάλες να σερβίρει για τη νίκη.

Με την εξέδρα να φωνάζει το όνομά του, ο «Στεφ» μπόρεσε να σβήσει ένα ματς πόιντ, αλλά και έξι μπρέικ πόιντ στο service game του για να καταλήξουμε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Γερμανός ήταν σαφώς ανώτερος, πέρασε μπροστά με 6-2 και εκμεταλλευόμενος το δεύτερο ματς πόιντ του στον αγώνα πήρε τη νίκη και παράλληλα το 13ο τρόπαιο της καριέρας του σε 2 ώρες και 17 λεπτά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ