ΟΑΕΔ: Καμία απόφαση για παράταση στα επιδόματα ανεργίας

Petite Perle 300×250

O διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφέρθηκε στα επιδόματα και τα νέα προγράμματα του οργανισμού. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, υποστήριξε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια απόφαση για παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Ακόμα καταβάλλουμε την παράταση των 2 πρώτων μηνών του έτους. Μια δίμηνη παράταση δικαιούται ο κάθε ωφελούμενος στην κάθε περίοδο επιδότησης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Google. «Αφορά 4 θεματικές ενότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας. Τα επαγγέλματα είναι: Ανάλυση δεδομένων, Σχεδιασμός εμπειρίας Χρήστης, διαχείριση έργου, τεχνική υποστήριξη πληροφορικής. Είναι πρόγραμμα εντελώς δωρεάν και για τους άνεργους και για τον ΟΑΕΔ».

«Γίνεται μεταρρύθμιση στο χώρο της κατάρτισης. Οι εθνικοί ή οι ευρωπαϊκοί πόροι θέλουμε να πιάνουν τόπο. Να είναι ποιοτική κατάρτιση, διασυνδεδεμένη με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας» πρόσθεσε.

Τέλος, υποστήριξε ότι έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των εγγραφών στις σχολές του ΟΑΕΔ, ενώ σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση για παράταση ή δημιουργία νέου κοινωφελούς προγράμματος, όπως το τρέχον για 30.000 ανέργους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ