ΠΟΕΔΗΝ: Ζητεί παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διασπορά κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο

Petite Perle 300×250

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο Δρομοκαΐτειο με τον κορονοϊό εκπέμπει η ΠΟΕΔΗΝ με τη διασπορά του ιού να είναι ανεξέλεγκτη, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Γιαννάκος επισημαίνοντας πως το Σωματείο θα ζητήσει την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει πως δύο ασθενείς έχουν πεθάνει από κορονοϊό, οκτώ κινδυνεύουν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία αναφοράς και 36 ψυχικά ασθενείς με κορονοϊό εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Δρομοκαΐτειο, το οποίο δεν διαθέτει τα στοιχειώδη.

«Γνωρίζουν ότι αυτή η απόφασή τους θα στείλει στο θάνατο πολλούς ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς σε όλα τα τμήμα του Δρομοκαΐτειου είναι πλέον ύποπτα κρούσματα.

Ο ίδιος μεταφέρει την απόγνωση που επικρατεί στο προσωπικό. «Κανένα τμήμα δεν είναι ασφαλές. Και όμως συνεχίζουν να έχουν σε εφημερία το νοσοκομείο, αν και όσοι ψυχικά ασθενείς εισάγονται κινδυνεύουν να κολλήσουν» αναφέρει ο ίδιος.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει στις 8.30 π.μ. αύριο, Δευτέρα, κινητοποίηση έξω από το γηροψυχειατρικό τμήμα.

πηγή: www.enikos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ