Μήνυμα της ΔΕΥΑΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Petite Perle 300×250

Το νερό είναι ζωή και η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στο πολύτιμο αυτό αγαθό.

Το νερό, το οποίο έχει την δική του ξεχωριστή σημασία στην ανάπτυξη των κοινωνιών, που είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του ατόμου, που καθορίζει την καθημερινότητα του, την ευημερία του, τις δράσεις του ίσως τελικά να μην λαμβάνει τη σημασία που του αξίζει.

 Έτσι και η φετινή καμπάνια των αρμόδιων Οργανισμών έχει τίτλο «ValuingWater – Αποτιμώντας το Νερό». Το νερό αποτελεί έναν από τους πολυτιμότερους συμμάχους του ανθρώπου ενάντια σε κάθε πανδημία.  Οι σημερινές συνθήκες λοιπόν σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Νερού αναδεικνύουν και την αξία του νερού, κάνοντας σαφές ότι όλοι οφείλουμε να κάνουμε σωστή διαχείριση φροντίζοντας με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο την υγεία μας αλλά και την υγεία των συνανθρώπων μας ενώ παράλληλα συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) έχοντας   την ευθύνη να παρέχει στους δημότεςάφθονο, καθαρό νερό για τις ανάγκες τους και με βασική της αρχή πάντα την προστασία του περιβάλλοντος δεν έπαψε στιγμή όλο το 2020 να δίνει τη δική της μάχη παραμένοντας δίπλα στον πολίτη ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες. Δείχνοντας ενδιαφέρον στον συνάνθρωπο, φροντίζοντας για τη δημόσια υγεία, μέσα στην πανδημία COVID-19, δεν έπαψε ούτε ώρα να λειτουργεί, να προσφέρει υπηρεσίες αλλά και προχωρώντας τα έργα πνοής που διασφαλίζουν την σωστή υδροδότηση της πόλης καθώς και την σωστή διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Έτσι μέσα σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική χρονιάξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσος (περίπου 40 km), καθώς και στις περιοχές Δειλινά, Ακαδημίας, Νέα Αλικαρνασσός (περίπου 17 km δικτύων) και στην περιοχή Ηλιούπολης (περίπου 45 km δικτύων). Ενώ  ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης  περίπου 150 km δικτύου ύδρευσης, σε διάφορες περιοχές της πόλης, το οποίο εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Προχωρούν τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (περίπου 1.300μ αγωγών ύδρευσης και 200μ αγωγών ομβρίων), γίνεται ανόρυξη νέων γεωτρήσεων καθώς και σημαντικά συμπληρωματικά έργα ύδρευσης για βελτιστοποίηση στην υδροδότηση του κέντρου της πόλης, ενώ παράλληλα ενισχύεται η δεξαμενή που υδροδοτείκαι τις υψηλές περιοχές.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, μας υπενθυμίζει το μεγάλο χρέος προς τον πολίτη προκειμένου να του παρέχουμε υψηλής ποιότητας, επαρκές και ασφαλές πόσιμο νερό αλλά και την ύψιστη υποχρέωση όλων μας να προσέχουμε και να κάνουμε συνετή χρήση αυτού του πολύτιμου για την ανθρώπινη ζωή πόρου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ