Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο κτηνοτρόφος που σκότωσε τον κυνηγό

Petite Perle 300×250

Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων για τον 47χρονο, σήμερα, κτηνοτρόφο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 49χρονο κυνηγό στο Μπαλί Ρεθύμνου τον Νοέμβριο του 2019.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του απορίπτωντας όλα τα ελαφρυντικά που είχε καταθέσει η υπεράσπιση, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας πρότεινε την ισόβια κάθειρξη ως προς την ποινή του 47χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα δικαστήρια υπάρχουν συγγενείς και από τις δύο πλευρές ενώ νωρίτερα αποφεύχθηκε «θερμό» επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε ξεκινήσει στη 1 Μαρτίου, ωστόσο διεκόπη για τις 18 Μαρτίου με την κατάθεση μαρτύρων καθώς και των εμπειρογνωμόνων. Σημειώνεται ότι η δίκη είχε διακοπεί προσωρινά, λόγω έντασης που δημιουργήθηκε από συγγενείς του θύματος. Αφού άδειασε η αίθουσα, συνεχίστηκε η δίκη με την κατάθεση του αδελφού του θύματος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019.

Ο 49χρονος κυνηγός φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον 45χρονο κτηνοτρόφο όταν τα κυνηγόσκυλα του θύματος μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο του δεύτερου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καβγάς.

Προφανώς θύτης και θύμα γνωρίζονταν καθώς ήταν κάτοικοι του ίδιου χωριού.

Ο 45χρονος κτηνοτρόφος προανακριτικά ισχυριζόταν ότι ο 49χρονος κυνηγός ήταν εκείνος που έστρεψε πρώτος το όπλο εναντίον του και τον πυροβόλησε ενώ η πλευρά του θύματος κάνει λόγο για ακριβώς το αντίθετο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ