Η Pfizer αρχίζει τις δοκιμές για ένα χάπι κατά του κορωνοϊού

Petite Perle 300×250

Η Pfizer έκανε γνωστό σήμερα ότι αρχίζει τις δοκιμές για την πρώτη φάση δημιουργίας για ένα χαπάκι το οποίο θα καταπολεμά τον COVID-19.

Μετά το εμβόλιο φαίνεται ότι το… οπλοστάσιο των ιατρών κατά του COVID-19 θα ενισχυθεί με ακόμη ένα μεγάλο όπλο. Ίσως αυτό που κατά πολλούς θα αποτελέσει και το τέλος της πανδημίας.

Η Pfizer έκανε γνωστό σήμερα ότι αρχίζει τις δοκιμές για την πρώτη φάση δημιουργίας για ένα χαπάκι το οποίο θα καταπολεμά τον COVID-19.

Όπως διευκρινίζεται, αυτές βρίσκονται στα πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών. Οι εκπρόσωποι της γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας να αναφέρουν ότι το χάπι θα μπορεί να χορηγείται σε ασθενείς στα πρώτα στάδια της νόσου με στόχο να μειώνει κατά πολύ τη δράση του ιού άρα και την πιθανότητα να χρειαστεί ο ασθενής να μπει στο νοσοκομείο.

Ουσιαστικά αυτό που θα κάνει το χάπι θα είναι να μην επιτρέπει στον ιό να αναπτυχθεί, ένα φάρμακο το οποίο, όπως τόνισε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι είναι αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα για την τελική νίκη του ιού.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ