Την Πέμπτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν

Petite Perle 300×250

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη -μετά την σύνοδο Κορυφής και ανεξάρτητα από αυτήν – η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν.

Εξάλλου, όπως γνωστοποίησαν ΕΕ και Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος, θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής, «για να μοιραστούμε τις απόψεις μας για τη μελλοντική συνεργασία μας».


«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Αμερικανό πρόεδρο στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας. Προσκάλεσα τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετέχει στη συνάντηση προκειμένου να μοιραστεί τις απόψεις του αναφορικά με τη μελλοντική μας συνεργασία» γράφει ο Σαρλ Μισέλ, που κλείνει λέγοντας: «Καιρός να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική συμμαχία».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τζο Μπάιντεν θα γίνει την Πέμπτη στις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών αναμένεται να γίνει στρατηγική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, όπως έχει σημειώσει ήδη από τον Φεβρουάριο ο Σαρλ Μισέλ.

Λευκός Οίκος: Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή Μπάιντεν στην τηλεδιάσκεψη των «27»
Σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν «θα έχει συνεργασία με τους ηγέτες της Ε.Ε. σχετικά με την επιθυμία του να ανανεώσει τις σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ, να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής και να εμβαθύνουν την, μεγαλύτερη παγκοσμίως, επενδυτική και εμπορική σχέση».

Ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει επίσης τα θέματα της Ρωσίας και της Κίνας, με τους ηγέτες των «27», οι οποίοι χαιρέτισαν την προεδρία του ως μία ευκαιρία για ενδυνάμωση των προτεραιοτήτων της Ε.Ε. στα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ