Νίκος Ηγουμενίδης για 1821: «Όταν οι λαοί παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους μπορούν να τα καταφέρουν»

Petite Perle 300×250

Μήνυμα Νίκου Ηγουμενίδη για την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

«Το 1821 οι Έλληνες αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία και την πολιτική τους ελευθερία. Επηρεάστηκαν από τη Γαλλική και την Αμερικανική Επανάσταση, και από τις ιδέες του Διαφωτισμού. Το 1821 είναι έτος ορόσημο: Επαναφέρει σήμερα συμβολικά στη μνήμη το γκρέμισμα του «παλαιού» κόσμου και την δημιουργία του νέου εθνικού κράτους, αλλά και την διαρκή πάλη των λαών για ανεξαρτησία και ελευθερία.

Η Ελληνική Επανάσταση μιλάει για τη συστράτευση όλων σε έναν κοινό και ιερό σκοπό: την προάσπιση της ελευθερίας μας, του δικαιώματός μας σε μια κοινωνία προοπτικής και ελπίδας.

Υπενθυμίζει ότι όταν οι λαοί παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της ζωής τους και του μέλλοντός τους, όσο αδύναμοι κι αν φαίνονται απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, έχουν το δίκιο με το μέρος τους και την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το δίκιο και ο αγώνας τους, μπορούν να τα καταφέρουν.

Μέσα στις συμπληγάδες της πανδημίας η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στέλνει το μήνυμα ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο. Θα  βγούμε νικητές και από αυτή την κρίση.

Οι μάχες που δίνει σήμερα η Ελλάδα για τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανάσχεση της καταστροφικής λιτότητας, είναι ταυτόχρονα μάχες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες. Είναι μάχες που μπορούν με πίστη στον δίκαιο αγώνα να κερδηθούν».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ