Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: «Νίκη για την Ευρώπη – Δικαίωση για την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Petite Perle 300×250

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατό τη σχετική νομοθετική διαδικασία». Αυτό ζήτησε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για την υιοθέτηση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κα. Ασημακοπούλου, αφού υπενθύμισε ότι το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό ήταν μια πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη τόνισε ότι η υιοθέτησή του αποτελεί τη σωστή κίνηση, την κατάλληλη στιγμή και είναι μια νίκη της Ευρώπης στη μάχη κατά της πανδημίας.


Επεσήμανε δε ότι: «οι πολίτες μας αγωνιούν και ανυπομονούν να βγούμε από τη δίνη της πανδημίας το ταχύτερο δυνατό» και συμπλήρωσε ότι «το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα προασπίσει το δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ να ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια, μειώνοντας παράλληλα τις επιπτώσεις των περιορισμών που επιβλήθηκαν από τα Κράτη- μέλη λόγω της πανδημίας».

«Επόμενος στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή η χρήση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού πριν από το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής κλείνοντας την τοποθέτησή της.

Ακολουθεί το βίντεο της παρέμβασης:

Ακολουθεί το κείμενο της τοποθέτησης: 

Κύριε Πρόεδρε, 

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Η υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού, αποτελεί μία νίκη, στη μάχη για την αντιμετώπιση των σοβαρών συνεπειών της πανδημίας, της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Υπενθυμίζω, ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ο πρώτος που διατύπωσε την πρόταση για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Κάνουμε, λοιπόν, τη σωστή κίνηση, την κατάλληλη στιγμή.

Καθώς οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αυξητικούς ρυθμούς, το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα προασπίσει ένα από τα βασικά δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, να μπορούν, δηλαδή, να ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα μειώσει τις επιπτώσεις των περιορισμών, που επιβάλλονται από τα Κράτη Μέλη της.

Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τις χώρες του νότου, οι οποίες βασίζουν, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, την οικονομία τους στον τουρισμό. 

Ο επόμενος στόχος για εμάς πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας το ταχύτερο δυνατόν, για να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή η χρήση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού, πριν από το καλοκαίρι. Οι πολίτες μας αγωνιούν και ανυπομονούν να βγούμε από τη δίνη της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουμε επιτέλους στην κανονικότητα. Ας μην τους απογοητεύσουμε. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ