Υπόθεση Λιγνάδη: "Καυτά" γράμματα και αφιερώσεις από ανήλικα

Petite Perle 300×250

Σχεδόν έναν μήνα βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή ανηλίκων αλλά και ενηλίκων, με φόντο και την τελευταία μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Την ίδια ώρα, η έρευνα των Αρχών προχωρά, με τα πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από το διαμέρισμα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου να έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα αντικείμενα αυτά πραγματικά σοκάρουν, καθώς το "αρχείο" του Λιγνάδη φαίνεται να διαθέτει από παιδικά γράμματα και φωτογραφίες μέχρι άδειες διαμονής αλλοδαπών ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες ο δημοσιογράφος, Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο σπίτι του Μεταξουργείου κατά τη δεύτερη αυτοψία που έγινε εντοπίστηκαν συνολικά 52 ευρήματα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλο αυτό το υλικό δεν κατασχέθηκε στην πρώτη έρευνα.

Συγκεκριμένα, στην αποθήκη του καλλιτέχνη φέρεται να εντοπίστηκε ένα αντίγραφο διαβατηρίου με ημερομηνία λήξης το 2015 και αφιέρωση στον ηθοποιό που έγραφε "με αγάπη στον Δημήτρη Λιγνάδη". Παράλληλα, βρέθηκαν δύο αντίγραφα άδειας παραμονής ανήλικου αλλοδαπού από τις Σεϋχέλλες, ο οποίος σήμερα είναι 23 ετών και σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον μάρτυρα του φερόμενου βιασμού στην Επίδαυρο το 2015.

Τα ευρήματα αυτά προκαλούν μεγάλη εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, καθώς πρόκειται για αυστηρώς προσωπικά δεδομένα.

Τα γράμματα με τις προσωπικές αφιερώσεις

Επίσης, από το διαμέρισμα κατασχέθηκε ένα γράμμα στα αγγλικά με αποστολέα ένα ανήλικο παιδί από την Αίγυπτο και ημερομηνία την 10η Αυγούστου του 2010.

Ο αποστολέας φέρεται να γράφει ότι χάρηκε πολύ για την γνωριμία αλλά και τη σχέση του με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη και υπογράφει ως "Η αγάπη σου από την Αίγυπτο". Το γράμμα βρέθηκε δίπλα στα δύο εισιτήρια του κ. Λιγνάδη από το ταξίδι που έκανε στην Αίγυπτο την ίδια χρονιά.

Φωτογραφίες με μαθήτριες

Τέλος, ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας φαίνεται να είναι και φωτογραφίες ανηλίκων.

Ειδικότερα, η φωτογραφία ενός κοριτσιού αγκαλιά με ένα αρκουδάκι, το δελτίο ταυτότητας ενός νεαρού σπουδαστή στη Σχολή Καλών Τεχνών το 2005, όταν ο κ. Λιγνάδης ήταν καθηγητής εκεί, φωτογραφίες από συναντήσεις και δημόσιες εμφανίσεις με μαθήτριες από το "Αρσάκειο" κατά την περίοδο που δίδασκε στο ιδιωτικό σχολείο, καθώς και μια σειρά από ερωτικά γράμματα που φέρεται να έχουν αποσταλεί από ανήλικες κοπέλες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις έρευνες που έχουν γίνει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στα social media του Δημήτρη Λιγνάδη.

ΠΗΓΗ THETOC

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ