Απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου για την προστασία των ελληνικών προϊόντων και καμία ανοχή στις ελληνοποιήσεις

Petite Perle 300×250

Η νόθευση των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και οι ελληνοποιήσεις δεν γίνονται ανεκτές. Πρακτικές που εκθέτουν τη χώρα, ζημιώνουν την εθνική οικονομία και τους συνεπείς παραγωγούς μας, θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα και απαρέγκλιτη τήρηση της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Το Υπουργείο και οι αρμόδιοι εποπτικοί φορείς προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.

Αναφορικά με τις καταγγελίες εις βάρος εταιρείας παραγωγής φέτας για την διακίνησή της σε αγορά του εξωτερικού χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του προϊόντος επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Το ΥΠΑΑΤ αμέσως μόλις έλαβε γνώση των καταγγελιών, τις διαβίβασε άμεσα στον ΕΛΓΟ, αρμόδιο εποπτευόμενο φορέα για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ. Ο ΕΛΓΟ αμέσως  ξεκίνησε  την προβλεπόμενη ελεγκτική διαδικασία, προβαίνοντας σε επιτόπιους ελέγχους στην έδρα της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένων των μέχρι τώρα ευρημάτων, ο ΕΛΓΟ ανακοίνωσε σήμερα την προσωρινή ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή «ΦΕΤΑ ΠΟΠ» της συγκεκριμένης εταιρείας, λόγω μη τήρησης των προδιαγραφών παραγωγής που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Παράλληλα, ο έλεγχος εξελίσσεται και αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος του ΕΛΓΟ.

Βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι η συνέχιση των ελέγχων προς πάσα κατεύθυνση διασφαλίζοντας την προστασία των Ελλήνων παραγωγών  και  καταναλωτών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ