Η Τύλισος γιορτάζει και μαγειρεύει ζωντανά μπακαλιάρο

Petite Perle 300×250

Είναι γνωστό ότι οι Τυλισανοί φέρουν το παρατσούκλι "Μπακαλιάροι", το οποίο προέκυψε όταν τα παλιότερα χρόνια ο Τυλισανός αγωγιάτης, που κατέβαινε στο Ηράκλειο, αφού πουλούσε το εμπόρευμά του, κυρίως ξυλεία και αγροτικά προϊόντα, επιστρέφοντας στο χωριό αγόραζε μπακαλιάρο, επειδή τότε ήταν πολύ φτηνός για τα δεδομένα της εποχής.

Οι Τυλισανοί αγωγιάτες κρεμούσαν τον μπακαλιάρο στους γαϊδάρους, καθώς επέστρεφαν στο χωριό. Βλέποντας αυτό οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών, κόλλησαν το παρατσούκλι "μπακαλιάροι" στους Τυλισανούς, επειδή συχνά αγόραζαν τον γνωστό παστό μπακαλιάρο, που έθρεψε γενιές τα παλιότερα χρόνια στην Κρήτη.

Σήμερα οι Τυλισανοί για να τιμήσουν την παραδοσιακή συνταγή του χωριού τους… τον Τυλισανό μπακαλιάρο, όπως αναφέρουν, θα μαγειρέψουν ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής "Καλό Μεσημέρι" της ΚΡΗΤΗ TV στις 4 μ.μ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ