ΜΕΘ σε «lockdown»:Ράντζα και διασωληνωμένοι εκτός εντατικής σε νοσοκομεία της Αττικής

Petite Perle 300×250

«Σπανίζουν» όπως όλα δείχνουν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία, κυρίως στην Αττική, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε 24ωρο 40-60 ασθενείς είναι στην αναμονή για μία κλίνη στην Εντατική. Οι εισαγωγές νέων ασθενών σε όλη τη χώρα, στις24 Μαρτίου, ήταν 476, ενώ συνολικά νοσηλεύονται πάνω από 5.000 άνθρωποι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του «εμφράγματος» στα νοσοκομεία είναι το Λαικό, που προχθες ξεκίνησε την εφημερία με μόλις 19 απλές κλίνες Covid κενές από τις συνολικά 86 που διαθέτει.

"Τo "Λαϊκό" υπέστη έμφραγμα με την εφημερία, έχουμε ράντζα με ασθενείς covid. Έχουμε 2 διασωληνωμένους που περιμένουν 4η μέρα στις ΜΕΘ", ανέφερε ο πρόεδρος του νοσοκομείου , Τάσος Αντωνόπουλος.

Πάντως, απαντώντας σε δημοσιεύματα για «κλείσιμο» της εφημερίας του λόγω αυξημένων εισαγωγών, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε:"Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

Στο "Αττικόν"

Με την αγωνία ζουν και οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν», που θα πρέπει να ξεκινήσουν την εφημερία με μόλις 15 κλίνες κενές."Είμαστε οριακά, δεν απέχουμε πολύ από το να δούμε ράντζα σε κλινικές Covid" , τονίζει ο γιατρός και εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Σιδέρης.

«Έχουμε περάσει σε μία άλλη φάση του σχεδιασμού μας. Πέραν των νοσοκομείων που έχουμε, το Σισμανόγλειο ως νοσοκομείο αναφοράς, πλέον όλο για τον κορωνοϊό και το Κοριαλένειο – Μπενάκειο , και χρησιμοποιούμε και ειδικές αίθουσες, όπου δημιουργούνται συνθήκες ΜΕΘ, όπως κάποιες χειρουργικές αίθουσες που έχουμε αναστείλει τη λειτουργία μη τακτικών και επειγόντων περιστατικών» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Για τα περιστατικά στο Δρομοκαϊτειο

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Δρομοκαϊτειο για να ενημερωθεί για τα περιστατικά covid στο νοσοκομείο."Δεν υπήρξε μέριμνα για έγκαιρο εμβολιασμό των νοσηλευομένων και αυτό έχει οδηγήσει σε έξαρση κρουσμάτων, πρέπει να γίνει σοβαρή παρέμβαση από το υπουργείο Υγείας", δήλωσε ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ,Ανδρέας Ξανθός. 

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει: Συνολικά, 12 άτομα έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα και νοσηλεύονται σε κλινικές COVID-19 γενικών νοσοκομείων. Επίσης, νοσούν έξι άτομα του προσωπικού. Ο εμβολιασμός του προσωπικού ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ