Μελέτη στην Κρήτη: Υψηλά ποσοστά αντισωμάτων σε υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν

Petite Perle 300×250

Πολύ υψηλά ποσοστά αντισωμάτων κατέγραψε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε υγειονομικούς σε νοσοκομεία του Λασιθίου. Μάλιστα τα ποσοστά αντισωμάτων όσων εμβολιάστηκαν είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με όσους νόσησαν.

«Πραγματοποιήσαμε μελέτη σε δείγμα 240 ατόμων που έχουν εμβολιαστεί. Διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 73% είχαν ανοσία από 93% έως 100%», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο συντονιστής Covid στο Λασίθι Νίκος Μουδατσάκης. Πρόσθεσε μάλιστα πως «τα εμβόλια προσφέρουν πολύ υψηλότερους δείκτες αντισωμάτων σε σχέση με αυτά που αναπτύχθηκαν σε οργανισμούς που νόσησαν από κορωνοϊό».

Τα ποσοστά αντισωμάτων προσφέρει εξάλλου και ένα ισχυρό «τείχος» προστασίας στη λειτουργία των δομών του ΕΣΥ ενώ αντίστοιχη έρευνα θα επαναληφθεί σε τρεις μήνες.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει αναπτύξει ανοσία άρα υπάρχει ένα τείχος προστασίας τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς. Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λειτουργεί με ασφάλεια. Η συγκεκριμένη μελέτη θα επαναληφθεί σε τρεις μήνες για να καταγραφούν τυχόν μεταβολές», επεσήμανε ο κ. Μουδατσάκης.

Πηγή: creta24.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ