Μουντιάλ: Σπουδαία προσφορά της εθνικής Δανίας για τους εργαζόμενους στο Κατάρ

Petite Perle 300×250

Η Δανία θα στείλει το δικό της μήνυμα και παράλληλα θα συγκεντρώσει χρήματα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ.

Σε μια αξιέπαινη κίνηση θα προβεί η Δανία στο αποψινό ματς με τη Μολδαβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέλοντας με τη σειρά της να διαμαρτυρηθεί για την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κατάρ.

Μετά τις Νορβηγία, Γερμανία και Ολλανδία, μία ακόμα Εθνική ομάδα τάσσεται ανοικτά κατά των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί το Mundial του 2022. Ενδεικτικό είναι πως τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα προηγούμενα χρόνια κατά την ανέγερση των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της διοργάνωσης.

Έτσι λοιπόν, οι Δανοί προχώρησαν σε μια όμορφη ενέργεια που θα έχει αντίκτυπο, θέλοντας με τη σειρά τους να στείλουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα. Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο των ομάδων, η ενδεκάδα των Σκανδιναβών θα φοράει συγκεκριμένες μπλούζες, οι οποίες πάνω τους θα έχουν γραμμένο ένα μήνυμα υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μάλιστα, τις συγκεκριμένες εμφανίσεις θα της υπογράψουν όλοι οι παίκτες, και θα τεθούν προς πώληση μέσω δημοπρασίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε μετανάστες και εργαζομένους του Κατάρ, μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μια κίνηση που χαίρει εκτίμησης και της εταιρίας Hummel που ντύνει την εθνική ομάδα της Δανίας, η οποία ανακοίνωσε πως με τη σειρά της θα βγάλει τις συγκεκριμένες εμφανίσεις προς πώληση και για τους φιλάθλους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ