Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ζητά εμβολιασμούς σε δασκάλους

Petite Perle 300×250

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης΄΄  κατ' επανάληψη από την αρχή της σχολικής χρονιάς επισημαίνει και διεκδικεί τους αναγκαίους όρους ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλη την κοινωνία τον καιρό της επιδημίας μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο που έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να προβλέπει σημαντική ενίσχυση και υποστήριξη της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας.

Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από την τελευταία δια ζώσης  λειτουργία των σχολικών μονάδων και όπως φαίνεται προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων χωρίς στην παρούσα φάση να γίνεται αναφορά για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων. 

Τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών δεν έγινε ακόμα  και δεν είχε εξασφαλισθεί ούτε η καθολική, δωρεάν και ισότιμη συμμετοχή σ' αυτήν από μαθητές κι εκπαιδευτικούς, ούτε η στοιχειώδη καταλληλότητα των ηλεκτρονικών συνδέσεων και μέσων ούτε η αποδεδειγμένη ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και επικοινωνίας. Τα Voucher των 200 ευρώ βρίσκονται ακόμα στην φάση πρόσκλησης προμηθευτών.

Επίσης η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δημιουργεί εξ αντικειμένου πλείστα προβλήματα, αναφερόμενα και στο αμιγώς εκπαιδευτικό έργο, αλλά και στις τόσο σπουδαίες πτυχές της κοινωνικοποίησης και της συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών.

Τα σχολεία είναι αναντικατάστατα. Είναι απαραίτητο να ανοίξουν  ξανά τα σχολεία με ασφάλεια και να τα διατηρήσετε ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερο.

  Αναγκαίος θα ήταν λοιπόν ο σοβαρός προληπτικός επιδημιολογικός έλεγχος με χιλιάδες τεστ πριν ανοίξουν τα σχολεία που θα επαναλαμβανόταν τακτικά. Το τεστ πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε κάθε περίπτωση σε όλη την κοινωνία. Η προβλεπόμενη υποχρεωτική χρήση self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς πρέπει να γίνει με σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρύνει το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η αναγκαιότητα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το ΥΠΑΙΘ καθώς ο εμβολιασμός δε θα πραγματοποιηθεί με ευχολόγια. Επισημαίνουμε πως λόγω των διαδοχικών αυξήσεων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έχει αυξηθεί ο ηλικιακός μέσος όρος αλλά και ο αριθμός εκπαιδευτικών με υποκείμενα νοσήματα.

Είναι θετικό   το έγγραφο του  ΥΠΑΙΘ το οποίο αναφέρει πως όσοι εκπαιδευτικοί και ΕΒΠ επιθυμούν να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια που υπάρχουν σε κάθε Περιφερειακή ενότητα να το δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης  καθώς και η συγκρότηση  Ομάδας  Συντονισμού Εμβολιασμών .

 Πρέπει να οργανωθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε συνθήκες πανδημίας.

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει οργανωμένα, με συγκεκριμένα βέβαια  κριτήρια, αλλά με βασικό στόχο τον άμεσο εμβολισμό όλων των εκπαιδευτικών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ