Κουρεμένα ενοίκια: Διπλή αποζημίωση για Φεβρουάριο – Μάρτιο και πληρωμή χωρίς αίτηση

Petite Perle 300×250

Αγώνα δρόμου δίνουν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταφέρουν να πληρώσουν έως τις 15 Απριλίου χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι εξαιτίας των μέτρων στήριξης για την πανδημία δεν εισέπραξαν ενοίκια το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Με στόχο να επισπευσθεί η διαδικασία και να μην δημιουργηθούν νέες «ουρές» δικαιούχων, το υπουργείο Οικονομικών μαζί με την ΑΑΔΕ σχεδιάζουν η καταβολή των αποζημιώσεων για τα μηδενικά ή μειωμένα ενοίκια να γίνει χωρίς την υποβολή νέας αίτησης για τα μισθώματα Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες με την υποβολή της αίτησης έως το τέλος Μαρτίου για τα ενοίκια του Φεβρουαρίου, θα πληρωθούν και για τα ενοίκια Μαρτίου.

Εφόσον δεν υπάρχουν αλλαγές μεταξύ των δύο μηνών, καθώς οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές με κρατική εντολή και το μήνα Μάρτιο, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αποζημιωθούν χωρίς δήλωση και για τους δύο μήνες. Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα στην εκκαθάριση, τότε οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν να τους πιστωθεί η αποζημίωση έως τα μέσα Απριλίου, μαζί με την αποζημίωση που τους αναλογεί για τα ενοίκια του Φεβρουαρίου.

Ενοίκια Απριλίου

Με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι το μέτρο για την απαλλαγή από την πληρωμή των ενοικίων για τις επιχειρήσεις θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο. Με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό της κυβέρνησης αρκετές είναι οι επιχειρήσει που θα τους βρει και ο Απρίλιος κλειστές και ως εκ τούτου το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να παρατείνει για τουλάχιστον ακόμα ένα μήνα το μέτρο των μειωμένων έως 100% ενοικίων.

Έτσι θα απαλλαχθούν πλήρως από την καταβολή ενοικίου και τον Απρίλιο:

– Επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.ά.)

– Επιχειρήσεις του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι).

– Γυμναστήρια και οι επιχειρήσεις του αθλητισμού.

– Επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών που μπορεί να λειτουργούν αλλά πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα.

– Λιανεμπόριο

Οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας θα δικαιούνται και τον Απρίλιο μείωση κατά 40% του ενοικίου που πληρώνουν για την κύρια κατοικία τους ή και για το παιδί τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη, μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. «Κουρεμένο» ενοίκιο κατά 40% θα ισχύει και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με ρήτρα μείωσης τζίρου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ