Πώς θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι με πλοίο;

Petite Perle 300×250

Οι νέες οδηγίες που θα μπουν στη ζωή μας

Στο ταξίδι με πλοίο στην Ελλάδα και την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πλακιωτάκης το υπουργείο Ναυτιλίας συνεργάζεται στενά και με το υπουργείο Υγείας και με τον ΕΟΔΥ αλλά και την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με βάση και την εμπειρία της περσινής περιόδου, αλλά και με βάση την εξέλιξη των εμβολιασμών και γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις.

Τέλος το έντυπο πριν το πλοίο – Θα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε ειδική αναφορά στο έντυπο πληροφοριών που συμπλήρωναν οι επιβάτες πριν την επιβίβαση στο πλοίο το οποίο πλέον θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή χωρίς ωστόσο να καταργηθεί και η έγγραφή σε περίπτωση που χρειαστεί.

Με αυτόν τον τρόπο εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας θα συντομεύσουμε την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία.

Θα είναι αυστηρά τα μέτρα για επιβάτες και πλήρωμα

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναι αυστηρά και για τους επιβάτες αλλά και για τα πληρώματα και το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να ελέγχει την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ξεκαθάρισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ερωτηθείς στην ΕΡΤ για τον τουρισμό και την έναρξη του στις 14 Μαϊου, ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι στις πρώτες 15 ημέρες του Απριλίου το υπουργείο Ναυτιλίας θα είναι έτοιμο από πλευράς υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ρωτήθηκε, τέλος, και για την έκβαση των ελληνικών υδατοδρομίων και την ένταξη των υδροπλάνων στην επιβατική κίνηση της χώρας μας απαντώντας πως το θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει και έχουν δοθεί περισσότερα κίνητρα και πλέον αναμένονται οι κινήσεις από την πλευρά των επενδυτών.

Πηγή: in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ